AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Spoedgevallen

Spoedgevallen

Een bezoek aan de dienst spoedgevallen is vaak onverwacht. Je huisarts of een specialist in het ziekenhuis kan je doorverwijzen naar de spoed. Indien je twijfelt of een spoedopname nodig is, raden we je aan om eerst contact op te nemen met je huisarts.

Onze troeven

  • Internationaal JCI-label voor kwaliteit van zorg
  • Hoogtechnologische infrastructuur en de allernieuwste medische uitrusting
  • GezondheidsZorg met een Ziel

Wanneer naar spoed?

Een bezoek aan de dienst spoedgevallen is vaak onverwacht. Je huisarts of een specialist in het ziekenhuis kan je doorverwijzen naar de spoed. Indien je twijfelt of een spoedopname nodig is, raden we je aan om eerst contact op te nemen met je huisarts. Indien je geen contact kunt opnemen met je huisarts, kan je steeds op eigen initiatief naar de spoedafdeling komen.

Wanneer naar spoed?

Verloop spoedopname

Verloop spoedopname

Bij aankomst in het ziekenhuis schrijft een onthaalmedewerker je in. Er zal geïnformeerd worden naar de reden van het bezoek, gevraagd worden of een huisarts je doorverwees en of het bezoek het gevolg is van een (arbeids-, sport- of school-) ongeval.

Vervolgens zal een verpleegkundige de ernst van de situatie inschatten na een kort gesprek en je een code toekennen afhankelijk van de ernst van jouw aandoening. Deze code helpt om patiënten met de meest dringende aandoeningen snel te herkennen. Uiteraard worden zij eerst behandeld. Hierdoor kan het zijn dat je een tijdje zal moeten wachten. Informeer gerust bij de spoedmedewerkers naar een geschatte wachttijd.

Na een consultatie bij de urgentie-arts of een specialist kan het zijn dat je bijkomende technische onderzoeken (bloedafname, urineonderzoek, radiografie …) nodig hebt. Vaak gebeuren deze onderzoeken voor je naar een kamer in het ziekenhuis gebracht wordt. Hierdoor kom je precies op de dienst terecht die het meest geschikt is voor jouw noden.

De spoedgevallendienst is 24 uur per dag open.

Er wordt niet op afspraak gewerkt.

Laatste nieuws

Meer nieuws