Onthaalmoment

Onthaalmoment

Vooraleer je op stage kan gaan, moet je een verplicht “Onthaalmoment voor stagiairs/studenten” volgen. Tijdens dit onthaalmoment worden een aantal praktische aspecten van jouw stage geregeld en word je rondgeleid in het ziekenhuis.

Dit onthaalmoment gaat wekelijks door op donderdagavond. Er zijn telkens drie sessies waaruit je kan kiezen (17 tot 17.45 uur, 18 tot 18.45 uur, 19 tot 19.45 uur). In de vakantie vindt het onthaalmoment plaats in de voormiddag (9 tot 9.45 uur, 10 tot 10.45 uur).

Vooraf inschrijven is verplicht.

Schrijf je hier in voor een onthaalmoment

Tijdens dit moment maak je kennis met AZ Maria Middelares en kun je vragen stellen over de praktische kant van je stage.

LET WEL: Je kan pas op stage wanneer je de e-learning hebt doorlopen, administratief in orde bent, een onthaalmoment hebt gevolgd én in het bezit bent van een persoonlijke badge.

Elke maandagavond worden de inschrijvingen afgesloten voor het onthaalmoment van de lopende week. Schrijf je nadien in, dan kan je het onthaalmoment meevolgen maar zal je moeten terugkomen om je badge op te halen en kan je pas op dinsdag starten met je stage (i.p.v. op maandag).

Raadpleeg hier de verschillende data voor onthaalmomenten.

Dienstgebonden informatiebrochures

Dienstgebonden informatiebrochures

Per dienst is er een informatiebrochure beschikbaar. Je vindt er heel wat informatie in terug: contactgegevens, mogelijke leerdoelen, veel voorkomende ziektebeelden … enzovoort.

De informatiebrochure is bedoeld als een eerste kennismaking met je afdeling/dienst.

Risicoanalyse en werkpostfiches

Risicoanalyse en werkpostfiches

Neem zeker kennis ook kennis van de werkpostfiche en risicofactoren van de afdeling waar je stage zal lopen.

Een ingevulde (naam + dienst) én ondertekende versie van de risicoanalyse en werkpostfiche houd je bij gedurende je hele stageperiode. Dit document kan door een hr-medewerker of een leidinggevende op elk moment opgevraagd worden.

Badges en dosimeters

Badges en dosimeters

Stagiairs/studenten hebben een badge nodig voor de toegang tot de kleedkamers en de verpleegposten. De badgeregeling gebeurt tijdens het onthaalmoment voor studenten.

Een dosimeter is vereist indien je stage loopt op het operatiekwartier of de dienst radiologie.

Voor een rechtstreekse aanvraag van een dosimeter, moet je een formulier invullen.

Vraag hier je dosimeter aan