AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onthaalmoment

Onthaalmoment

Kom je binnenkort stage doen in ons ziekenhuis?

Dan voorzien we een onthaalmoment voor jou. Tijdens dit moment krijg je heel wat praktische info mee, kan je vragen stellen en krijg je een rondleiding in het ziekenhuis. Het volgen van een onthaalmoment is verplicht voor aanvang van je eerste stage in ons ziekenhuis.

Registreer je inschrijving ruim op voorhand (idealiter van zodra je je data en stageplaats kent) via onderstaande knop. Onthaalmomenten vinden plaats op donderdagavond, op enkele uitzonderingen na. In de vakantie gaan de onthaalmomenten door tijdens de schooluren.

Kom je voor een tweede, derde, vierde keer stage lopen in ons ziekenhuis en heb je het onthaalmoment al gevolgd? Registreer je dan voor élke stage opnieuw voor het onthaalmoment en duid aan dat je het onthaalmoment al hebt gevolgd.

Uiteraard ben je wel welkom om het onthaalmoment nog eens te volgen ter opfrissing, maar dat is niet verplicht. Vervolgens gaan we voor jou aan de slag. We bereiden je stage administratief voor, heractiveren je badge en voorzien eventuele nieuwe logins, e-learnings ed.

Opgelet: Je kan pas op stage wanneer je administratief in orde bent, een onthaalmoment hebt gevolgd, de e-learnings hebt doorlopen én in het bezit bent van een persoonlijke badge. Elke maandagavond worden de inschrijvingen afgesloten voor het onthaalmoment van de lopende week. Schrijf je nadien in, dan kan je het eerstvolgende onthaalmoment meevolgen en kan je pas na dat onthaalmoment starten met je stage.

Voor eventuele vragen kan je contact opnemen via studenten@mijnziekenhuis.be. Buitenlandse stagiairs/studenten schrijven zich via dit e-mailadres in voor het onthaalmoment.

Stagegidsen

Stagegidsen

Elke dienst heeft een eigen informatiebrochure. Daarin maak je kennis met je afdeling/dienst. Je vindt er heel wat informatie in terug: contactgegevens, mogelijke leerdoelen, veelvoorkomende ziektebeelden enzovoort. Neem deze door voor aanvang van je stage.

Risicoanalyse en werkpostfiches

Risicoanalyse en werkpostfiches

Bekijk zeker ook de werkpostfiches en risicofactoren van de afdeling waar je stage zal lopen. Een persoonlijk ondertekende werkpostfiche van je stageafdeling is een strikte voorwaarde om de stage te kunnen aanvatten in ons ziekenhuis. Je bewaart je werkpostfiche in je stagebundel/-map en moet dit ten allen tijde kunnen voorleggen. Gerichte controles op aanwezigheid van het document zijn voorzien. Bij afwezigheid van dit document wordt de stage onmiddellijk beëindigd.

Badges en dosimeters

Badges en dosimeters

Stagiairs/studenten hebben een badge nodig voor identificatie, toegang tot bepaalde delen van het ziekenhuis en/of IT-toepassingen. De badgeregeling gebeurt tijdens het onthaalmoment voor studenten.

Een dosimeter is vereist als je stage loopt op de spoedafdeling, het operatiekwartier of de dienst medische beeldvorming (radiologie). Vraag dit aan via onderstaande knop.