AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Op stage: praktisch

Voor aanvang van je stage

Voor aanvang van je stage

Je leidinggevende/stagementor bepaalt om hoe laat je op je (medische) afdeling of dienst wordt verwacht. Neem eerst de stagegids van je afdeling door en neem dan contact op met je afdeling, vóór aanvang van je stage. Je vindt de contactgegevens terug in de gids.

Tijdens je eerste stagedag word je rondgeleid op de afdeling/dienst en maak je kennis met de medewerkers en artsen op de (medische) afdeling/dienst.

Wat neem je mee op je eerste stagedag?

Wat neem je mee op je eerste stagedag?
  • Identificatiebadge (die ontvang je tijdens het onthaalmoment voor studenten)
  • Notitieboekje
  • Werkmateriaal: balpen, schaar …
  • Comfortabel, veilig en gesloten schoeisel

Ben je stagiair/student in een zorgverlenende discipline (verpleegkunde, paramedisch beroep, kinesitherapie, medische beeldvorming …)? Dan breng je je stagekledij/eigen jas mee. Ons ziekenhuis voorziet de nodige werkkledij als die niet door het opleidingsinstituut wordt aangeboden. Je dient dat aan te geven bij de online inschrijving voor het onthaalmoment.

Hoe zit het met een kleedkastje?

  • AZ Maria Middelares: je krijgt de week voor je stage aanvat een kleedkastje toegewezen. Daarvoor zal je een mail ontvangen met je kleedkastnummer en code.
  • AZ Sint-Vincentius Deinze: je krijgt een sleutel voor jouw kleedkastje op het onthaalmoment of bij aanvang van je stage, nadat je hiervoor 10 euro waarborg voor betaalde (cash). De waarborg krijg je terug bij het inleveren van je sleutel na je stage. Indien we 14 dagen na je stage de sleutel nog niet terug ontvingen, laten we een sleutel bijmaken en houden we de waarborg in.

Studentenhuis

Studentenhuis

Als student kan je in AZ Sint-Vincentius Deinze aan een voordelig tarief in ons studentenhuis overnachten. AZ Maria Middelares heeft geen studentenhuis.

Mentorschap

Mentorschap

Ons ziekenhuis besteedt veel aandacht aan het mentorschap van stagiairs/studenten. Elke stagiair/student krijgt een stagementor toegewezen. Deze persoon is je aanspreekpunt voor al je (praktische) vragen en zal samen met jou de leerdoelen bekijken.