Orthopedie en traumatologie

Orthopedie en traumatologie

De dienst orthopedie en traumatologie behandelt de letsels aan de beenderen en de gewrichten, de spieren en de pezen. Ze kunnen het gevolg zijn van een trauma (sportongeval, verkeersongeval ...), maar kunnen ook degeneratief van aard zijn (artrose, artritis ...). Ook bepaalde problemen ter hoogte van het perifeer zenuwstelsel (zoals bv. carpal tunnel, tarsal tunnel en cubital tunnel syndroom), aangeboren letsels en aandoeningen bij kinderen worden behandeld.

Onze troeven

  • Internationaal JCI-label voor kwaliteit van zorg
  • Hoogtechnologische infrastructuur en de allernieuwste medische uitrusting
  • GezondheidsZorg met een Ziel

Alle artsen hebben naast hun algemene orthopedische opleiding een eigen subspecialisme (of deelgebied) binnen de orthopedie. Het gaat om aandoeningen van de heup, bekken, knie, schouder, elleboog, pols, hand, enkel, voet, rug, na sport, trauma en kinderorthopedie.

De behandeling van de patiënt gebeurt steeds in samenspraak met de verschillende stafleden. Bovendien wordt multidisciplinaire samenwerking met andere diensten zoals kinesitherapeuten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten maximaal toegepast indien nodig. De dienst biedt dan ook de meest moderne behandelingen waarbij zorgkwaliteit en tevredenheid van de patiënt altijd voorop staan.

Laatste nieuws

Meer nieuws