AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Snellere diagnose dankzij AI-toepassing op radiologie

De radiologen en spoedartsen van Maria Middelares gebruiken sinds dit jaar een innovatieve AI-toepassing om sneller een diagnose te kunnen stellen bij patiënten met breuken, ontwrichtingen en zwellingen van gewrichten.

De tool Rayvolve Trauma van AZmed, Europees leider in radiologische AI-oplossingen, is een diagnostisch AI-hulpmiddel dat specifiek is ontworpen om verschillende soorten afwijkingen in standaardradiografie te identificeren. De tool is goedgekeurd door de FDA* en CE-gecertificeerd* als medisch AI-hulpmiddel.

Het algoritme werd uitgebreid getest, verfijnd en gevalideerd op basis van reële data. Na een positieve evaluatie op basis van verschillende parameters (betrouwbaarheid gegevens, kwaliteit, efficiëntie en tijdswinst) werd beslist de toepassing verder uit te rollen.

"Niet alleen helpt deze AI-tool van Rayvolve onze radiologen om meer efficiënt te werken, het is ook een zeer performant hulpmiddel bij het opsporen van zeer kleine botletsels."

Dr. Christophe Schoofs (diensthoofd radiologie)

"Vandaag vertrouwen wereldwijd meer dan 2000 gezondheidsorganisaties ons als hun partner om diagnostische mogelijkheden enerzijds, en de resultaten voor de patiënten anderzijds, te verbeteren. De samenwerking met Maria Middelares, een hoogtechnologische en waardegedreven organisatie, is voor ons een echte mijlpaal."

Juliet Videal (CEO AZmed)

*De FDA (Food and Drug Administration) is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert. Het controleert ook de behandeling van bloed, medische producten en cosmetica.

*CE-markering geeft aan dat een product volgens de fabrikant aan alle EU-eisen voldoet qua veiligheid, gezondheid en milieubescherming