AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Spoedgevallen

Wachttijden

Wie naar onze spoedafdeling komt, moet soms even wachten voor hij aan de beurt is. Dat komt omdat we zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk willen helpen. Patiënten met de meest dringende klachten krijgen daarom voorrang, dat heet triage. Volgens de aard en ernst van je ziekte of letsel kent een verpleegkundige je een urgentiecode toe. Zo kunnen wij de gepaste hulpmiddelen en artsen inzetten waar ze het hoogst nodig zijn.

Kom meer te weten over het triageproces en andere factoren die invloed hebben op jouw wachttijd in bovenstaande video. Click here for the English version: Why are you waiting in our emergency room?

Het is dus mogelijk dat je langer moet wachten dan andere patiënten, ook al zijn deze na jou aangekomen. Waarom is dit?

  • Patiënten met ernstige of levensbedreigende aandoeningen krijgen altijd voorrang. De behandelende arts kan steeds een oproep krijgen voor een ander spoedgeval.
  • Vaak moet men op de spoed ook wachten op de resultaten van de radiologie, het bloedonderzoek of het onderzoek door een specialist.

Indien een hospitalisatie nodig is, verhuis je na je verblijf op de spoedafdeling naar een verpleegafdeling. Mogelijk moet je wachten tot deze kamer vrij is.

Wij doen steeds het nodige om je zo snel mogelijk te helpen en danken je dan ook voor je begrip en medewerking. Vraag gerust aan de verpleegkundige om de wachttijd op dat moment in te schatten.