Back on Track Foundation

Het Back on Track fonds is opgericht door tienkamper Thomas van der plaetsen in samenwerking met het Maria Middelares ziekenhuis voor de ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten.

Neem zeker een kijkje op de website www.backontrackfoundation.org

Villa Zomernest

Villa Zomernest is een open huis in Sint Martens Latem voor mensen met en na kanker.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie: www.villazomernest.be

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Villa Zomernest in samenwerking met Kom op tegen Kanker koffienamiddagen voor mensen met kanker en hun naasten.

Eerstvolgende koffienamiddag

Wanneer : Vrijdag 30 juli 2021, van 14u00 tot 16u00

Waar : Villa Zomernest, Kwakstraat 13, Sint-Martens-Latem

De koffienamiddag zal bij gunstig weer doorgaan op het terras.

Voor meer info en inschrijvingen, zie onze folder in bijlage of kijk op onze website :

https://www.allesoverkanker.be/activiteiten/koffienamiddag-voor-mensen-met-kanker-en-hun-naasten-sint-martens-latem?activity=20895_3

Tijdens onze koffienamiddagen staat gezellig samenzijn en ontspanning centraal. Gewoon er voor elkaar zijn betekent al heel wat. Praten over de ziekte kan, maar moet niet.

Deze ontmoetingsmomenten worden ondersteund door ervaren zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker en Villa Zomernest.

Het Majin huis

Het Majin Huis is een ontmoetingsplaats in Gent Centrum voor mensen met kanker.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie

www.majinhuis.org

Kwispel tegen Kanker

Binnen dit project wordt een kankerpatiënt in contact gebracht met een vrijwilliger en een hond. Zij komen een aantal (minstens drie) keer langs bij de patiënt thuis.

Doel

Afleiding, een moment dat niet draait om ziek zijn. Een ontspannende wandeling en een leuke ervaring die je deelt met een empathische vrijwilliger en een lieve hond. Dat is het hoofddoel van Kwispel tegen Kanker. Beweging, sociaal engagement, verhogen van het welbevinden en empowerment zijn andere doelen waar het project op mikt.

De vrijwilligers

De vrijwilligers worden geselecteerd, opgeleid en getraind om mensen met kanker correct te begeleiden. Als vrijwilliger word je persoonlijk begeleid en opgevolgd. Vrijwilligers ontvangen per uitgevoerd huisbezoek een onkostenvergoeding.

De honden

De honden die tijdens dit project worden meegenomen op huisbezoek, zijn sociaal en mensgericht. Vrijwilligers kunnen hun eigen hond meenemen indien die hiervoor in aanmerking komt of kunnen gematcht worden met een hond uit het netwerk van KWSPL. vzw. Als de patiënten zelf een hond hebben, kan hun eigen hond centraal staan tijdens het huisbezoek.

Patiënten

Patiënten

Een bezoek van een van onze vrijwilligers wordt volledig aangepast naar de wensen en fysieke mogelijkheden van de patiënt. Ben je als patiënt in staat om een grote of kleine wandeling te maken? Ook de duur, frequentie en het aantal bezoeken liggen in je eigen handen. Als patiënt krijg je deze ondersteuning volledig gratis aangeboden.

Deelnemen

Heb je zin om je bij dit project aan te sluiten als vrijwilliger of als patiënt? Surf dan naar www.kwispeltegenkanker.be om je gegevens door te geven. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur vrijblijvend een mailtje naar kwispeltegenkanker@gmail.com.

Initiatieven Kom op tegen Kanker

Babbel met een zorgvrijwilliger

Online praatcafé

Elke maand organiseert Kom op tegen Kanker een online praatcafé rond een bepaald thema. Een overzicht vind je op www.komoptegenkanker.be/wat-we-doen/zorg/komende-praatcafes-koffiemomenten

Online workshop Look good, feel better

Elke laatste donderdag van de maand kan je een online workshop volgen "Look good, feel better". Alle info vind je op https://www.allesoverkanker.be/activiteiten/online-workshop-look-good-feel-better-1?activity=20972_1

Rentree - werken na kanker

In Rentree zoek je samen met een coach naar antwoorden op jouw vragen. Deze ondersteuning is vrijblijvend, gratis en op jouw maat.

Terug gaan werken is voor veel (ex-)kankerpatiënten een belangrijke stap om na het ziekzijn de draad terug op te nemen. Dit is echter voor velen helaas geen evidentie. Lichamelijke, cognitieve en/of psychische gevolgen van de ziekte en de behandeling kunnen zorgen voor heel wat twijfels en onzekerheden in de stap terug naar werk. De wettelijke mogelijkheden tot re-integratie zijn niet altijd gekend, alsook de rol van de verschillende actoren hierin. Mensen zijn vaak nog altijd aan het revalideren, hebben nog heel wat aan hun hoofd en weten niet waar te beginnen.

Rentreecoaches staan aan de hand van gratis individuele coaching en begeleiding bij in het volledige proces van werkhervatting. Ook mensen die het werk reeds hervat hebben of zijn blijven werken tijdens de behandeling, kunnen bij Rentree terecht voor een begeleiding op maat. Deze dienstverlening is voor iedereen de geconfronteerd wordt/werd met kanker. Zowel werknemers, ambtenaren, zelfstandigen en werkzoekenden kunnen beroep doen op onze diensten.

Werd je geconfronteerd met kanker en heb je vragen rond werk?

Wil je weten hoe Rentreecoaches te werk gaan?

Schrijf je hier in voor het gratis webinar over Rentree!

Wens je sneller informatie over Rentree? Of wens je sneller contact op te nemen met een Rentreecoach?

Neem vrijblijvend contact op met Ellen Caers, coördinator van Rentree :

- op het nummer 0487 90 74 80

- via het emailadres Ellen@dewerkplekarchitecten.be

- of via het contactformulier op de website www.rentree.eu