Back on Track Foundation

Het Back on Track fonds is opgericht door tienkamper Thomas van der plaetsen in samenwerking met het Maria Middelares ziekenhuis voor de ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten.

Neem zeker een kijkje op de website www.backontrackfoundation.org

Villa Zomernest

Villa Zomernest is een open huis in Sint Martens Latem voor mensen met en na kanker.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie: www.villazomernest.be

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Villa Zomernest in samenwerking met Kom op tegen Kanker koffienamiddagen voor mensen met kanker en hun naasten.

Het Majin huis

Het Majin Huis is een ontmoetingsplaats in Gent Centrum voor mensen met kanker.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie

www.majinhuis.org

Kwispel tegen Kanker

Binnen dit project wordt een kankerpatiënt in contact gebracht met een vrijwilliger en een hond. Zij komen een aantal (minstens drie) keer langs bij de patiënt thuis.

Doel

Afleiding, een moment dat niet draait om ziek zijn. Een ontspannende wandeling en een leuke ervaring die je deelt met een empathische vrijwilliger en een lieve hond. Dat is het hoofddoel van Kwispel tegen Kanker. Beweging, sociaal engagement, verhogen van het welbevinden en empowerment zijn andere doelen waar het project op mikt.

De vrijwilligers

De vrijwilligers worden geselecteerd, opgeleid en getraind om mensen met kanker correct te begeleiden. Als vrijwilliger word je persoonlijk begeleid en opgevolgd. Vrijwilligers ontvangen per uitgevoerd huisbezoek een onkostenvergoeding.

De honden

De honden die tijdens dit project worden meegenomen op huisbezoek, zijn sociaal en mensgericht. Vrijwilligers kunnen hun eigen hond meenemen indien die hiervoor in aanmerking komt of kunnen gematcht worden met een hond uit het netwerk van KWSPL. vzw. Als de patiënten zelf een hond hebben, kan hun eigen hond centraal staan tijdens het huisbezoek.

Patiënten

Patiënten

Een bezoek van een van onze vrijwilligers wordt volledig aangepast naar de wensen en fysieke mogelijkheden van de patiënt. Ben je als patiënt in staat om een grote of kleine wandeling te maken? Ook de duur, frequentie en het aantal bezoeken liggen in je eigen handen. Als patiënt krijg je deze ondersteuning volledig gratis aangeboden.

Deelnemen

Heb je zin om je bij dit project aan te sluiten als vrijwilliger of als patiënt? Surf dan naar www.kwispeltegenkanker.be om je gegevens door te geven. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur vrijblijvend een mailtje naar kwispeltegenkanker@gmail.com.

Initiatieven Kom op tegen Kanker

Babbel met een zorgvrijwilliger

Online praatcafé

Elke maand organiseert Kom op tegen Kanker een online praatcafé rond een bepaald thema. Een overzicht vind je op www.komoptegenkanker.be/wat-we-doen/zorg/komende-praatcafes-koffiemomenten

Online workshop Look good, feel better

Elke laatste donderdag van de maand kan je een online workshop volgen "Look good, feel better". Alle info vind je op https://www.allesoverkanker.be/activiteiten/online-workshop-look-good-feel-better-1?activity=20972_1