
GeIntegreerd Kankercentrum Gent
Externe initiatieven
Back on Track Foundation
Back on Track Foundation
Het Back on Track fonds is opgericht door tienkamper Thomas van der plaetsen in samenwerking met het Maria Middelares ziekenhuis voor de ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten.
Neem zeker een kijkje op de website www.backontrackfoundation.org

Villa Zomernest
Villa Zomernest
Villa Zomernest is een open huis in Sint Martens Latem voor mensen met en na kanker. Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Villa Zomernest in samenwerking met Kom op tegen Kanker koffienamiddagen voor mensen met kanker en hun naasten. Neem een kijkje op de website voor meer informatie: www.villazomernest.be
Het Majin huis
Het Majin huis
Het Majin Huis is een ontmoetingsplaats in Gent Centrum voor mensen met kanker.
Neem een kijkje op de website voor meer informatie
Kwispel tegen Kanker
Kwispel tegen Kanker
Door het project Kwispel tegen Kanker wordt een (ex-)patiënt in contact gebracht met een vrijwilliger, die een gepaste opleiding volgt om deel te nemen aan dit project. De vrijwilliger spreekt coronaproof maximum vijf keer af met de (ex-)patiënt om samen een wandeling te maken.
Nancy Lelubre is een ervaren trainster en coach. Een gezonde afleiding samen met een sportieve wandeling met een hond als mediator is meer dan welkom voor (ex-)patiënten met kanker. Als co-coördinator steunt en begeleidt Nancy het totale project.
William Fourie heeft als pedagoog en treedt als coördinator op vanuit de nieuw opgerichte vzw De Gestreepte Giraf. De vzw wil het verbindend communiceren promoten en bevorderen in al zijn vormen, enerzijds naar de brede maatschappij toe en anderzijds naar doelgroepen die minder toegang hebben tot deze materie zoals ouderen, mensen met een beperking en behoeftigen. Hierbij is waardering voor elke mens, in combinatie met respect voor natuur en cultuur, essentieel.
Afleiding, een moment dat niet draait om ziek zijn. Een ontspannende wandeling en een leuke ervaring die je deelt met een empathische vrijwilliger en een lieve hond. Dat is het hoofddoel van Kwispel tegen Kanker. Beweging, sociaal engagement, verhogen van het welbevinden en empowerment zijn andere doelen waar het project op mikt.
De vrijwilligers worden geselecteerd, opgeleid en getraind om mensen met kanker correct te begeleiden. Als vrijwilliger word je persoonlijk begeleid en opgevolgd. Vrijwilligers ontvangen per uitgevoerd huisbezoek een onkostenvergoeding.
Een bezoek van een van onze vrijwilligers wordt volledig aangepast naar de wensen en fysieke mogelijkheden van de patiënt. Ben je als patiënt in staat om een grote of kleine wandeling te maken? Ook de duur, frequentie en het aantal bezoeken liggen in je eigen handen. Als patiënt krijg je deze ondersteuning volledig gratis aangeboden.
De vzw De Gestreepte Giraf zoekt nog vrijwilligers en (ex-)kankerpatiënten die aan het project Kwispel Tegen Kanker willen deelnemen. Indien interesse kan men een mail sturen naar kwispeltegenkanker@gmail.com of het formulier invullen op de website www.kwispeltegenkanker.be.
Initiatieven Kom op tegen Kanker
Initiatieven Kom op tegen Kanker
Elke maand organiseert Kom op tegen Kanker een online praatcafé rond een bepaald thema. Een overzicht vind je op www.komoptegenkanker.be/wat-we-doen/zorg/komende-praatcafes-koffiemomenten
Elke laatste donderdag van de maand kan je een online workshop volgen "Look good, feel better". Alle info vind je op www.komoptegenkanker.be/wat-we-doen/zorg/verzorgingsactiviteiten
Rentree - werken na kanker
Rentree - werken na kankerTerug gaan werken is voor veel (ex-)kankerpatiënten een belangrijke stap om na het ziekzijn de draad terug op te nemen. Dit is echter voor velen helaas geen evidentie. Lichamelijke, cognitieve en/of psychische gevolgen van de ziekte en de behandeling kunnen zorgen voor heel wat twijfels en onzekerheden in de stap terug naar werk. De wettelijke mogelijkheden tot re-integratie zijn niet altijd gekend, alsook de rol van de verschillende actoren hierin. Mensen zijn vaak nog altijd aan het revalideren, hebben nog heel wat aan hun hoofd en weten niet waar te beginnen.
Rentreecoaches staan aan de hand van gratis individuele coaching en begeleiding bij in het volledige proces van werkhervatting. Ook mensen die het werk reeds hervat hebben of zijn blijven werken tijdens de behandeling, kunnen bij Rentree terecht voor een begeleiding op maat. Deze dienstverlening is voor iedereen de geconfronteerd wordt/werd met kanker. Zowel werknemers, ambtenaren, zelfstandigen en werkzoekenden kunnen beroep doen op onze diensten.
Werd je geconfronteerd met kanker en heb je vragen rond werk?
Wil je weten hoe Rentreecoaches te werk gaan?
Schrijf je hier in voor het gratis webinar over Rentree!
Wens je sneller informatie over Rentree? Of wens je sneller contact op te nemen met een Rentreecoach?
Neem vrijblijvend contact op met Ellen Caers, coördinator van Rentree :
- op het nummer 0487 90 74 80
- via het emailadres Ellen@dewerkplekarchitecten.be
- of via het contactformulier op de website www.rentree.eu
VZW OIGO - Opgeven Is Geen Optie
VZW OIGO - Opgeven Is Geen Optie"Als specifiek doel richt VZW OIGO zich tot het verbeteren van het comfort van de patiënt. Door het inrichten van nieuwe activiteiten zullen verder fondsen worden ingezameld ten voordele van de verschillende kankerafdelingen"
Meer info op https://www.oigo.be/
AYA - jongeren en jongvolwassenen met kankerervaring
AYA - jongeren en jongvolwassenen met kankerervaringDoelgroep
Workshop & ontmoetingsmoment voor AYA's ('adolescents & young adults'), tussen 16 en 35 jaar oud, die kanker hebben (gehad).
Programma
Neem een kijkje op www.uzgent.be/aya of op de kalender van de IKG website
Praktische info
- Kostprijs: gratis
- Locatie: Het Majin Huis, Sint Elisabethplein 7, Gent
- Inschrijven via ayateam@uzgent.be
AYA contactpersonen bij ons
Fonds Mia en Julo
Fonds Mia en JuloHet Fonds Mia & Julo werd door sympathisanten van ons ziekenhuis opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting. Het doel is financiële middelen in te zamelen voor oncologisch onderzoek en voor projecten die de beleving van de jongste patiëntjes wil bevorderen.
Hoe kan je een storting verrichten?
Stort op de bankrekening van de Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404, met de gestructureerde code ‘014/2360/00084’.
Giften vanaf 40 euro op onze rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag.