AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Back on Track Foundation

Back on Track Foundation

Het Back on Track fonds is opgericht door tienkamper Thomas van der plaetsen in samenwerking met Maria Middelares voor de ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten.

Neem zeker een kijkje op de website www.backontrackfoundation.org

Villa Zomernest

Villa Zomernest

Villa Zomernest is een open huis in Sint Martens Latem voor mensen met en na kanker. Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Villa Zomernest in samenwerking met Kom op tegen Kanker koffienamiddagen voor mensen met kanker en hun naasten. Neem een kijkje op de website voor meer informatie: www.villazomernest.be

Het Majin huis

Het Majin huis

Het Majin Huis is een ontmoetingsplaats in Gent Centrum voor mensen met kanker.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie

www.majinhuis.org

Kwispel tegen Kanker

Kwispel tegen Kanker

Door het project Kwispel tegen Kanker wordt een (ex-)patiënt in contact gebracht met een vrijwilliger, die een gepaste opleiding volgt om deel te nemen aan dit project. De vrijwilliger spreekt coronaproof maximum vijf keer af met de (ex-)patiënt om samen een wandeling te maken.

Nancy Lelubre is een ervaren trainster en coach. Een gezonde afleiding samen met een sportieve wandeling met een hond als mediator is meer dan welkom voor (ex-)patiënten met kanker. Als co-coördinator steunt en begeleidt Nancy het totale project.

William Fourie heeft als pedagoog en treedt als coördinator op vanuit de nieuw opgerichte vzw De Gestreepte Giraf. De vzw wil het verbindend communiceren promoten en bevorderen in al zijn vormen, enerzijds naar de brede maatschappij toe en anderzijds naar doelgroepen die minder toegang hebben tot deze materie zoals ouderen, mensen met een beperking en behoeftigen. Hierbij is waardering voor elke mens, in combinatie met respect voor natuur en cultuur, essentieel.

Afleiding, een moment dat niet draait om ziek zijn. Een ontspannende wandeling en een leuke ervaring die je deelt met een empathische vrijwilliger en een lieve hond. Dat is het hoofddoel van Kwispel tegen Kanker. Beweging, sociaal engagement, verhogen van het welbevinden en empowerment zijn andere doelen waar het project op mikt.

De vrijwilligers worden geselecteerd, opgeleid en getraind om mensen met kanker correct te begeleiden. Als vrijwilliger word je persoonlijk begeleid en opgevolgd. Vrijwilligers ontvangen per uitgevoerd huisbezoek een onkostenvergoeding.

Een bezoek van een van onze vrijwilligers wordt volledig aangepast naar de wensen en fysieke mogelijkheden van de patiënt. Ben je als patiënt in staat om een grote of kleine wandeling te maken? Ook de duur, frequentie en het aantal bezoeken liggen in je eigen handen. Als patiënt krijg je deze ondersteuning volledig gratis aangeboden.

De vzw De Gestreepte Giraf zoekt nog vrijwilligers en (ex-)kankerpatiënten die aan het project Kwispel Tegen Kanker willen deelnemen. Indien interesse kan men een mail sturen naar kwispeltegenkanker@gmail.com of het formulier invullen op de website www.kwispeltegenkanker.be.

Kom op tegen Kanker - initiatieven

Kom op tegen Kanker - initiatieven

Elke maand organiseert Kom op tegen Kanker een online praatcafé rond een bepaald thema. Een overzicht vind je op www.komoptegenkanker.be/wat-we-doen/zorg/komende-praatcafes-koffiemomenten

Elke laatste donderdag van de maand kan je een online workshop volgen "Look good, feel better". Alle info vind je op www.komoptegenkanker.be/wat-we-doen/zorg/verzorgingsactiviteiten

Rentree - werken na kanker

Rentree - werken na kanker

Terug gaan werken is voor veel (ex-)kankerpatiënten een belangrijke stap om na het ziekzijn de draad terug op te nemen. Dit is echter voor velen helaas geen evidentie. Lichamelijke, cognitieve en/of psychische gevolgen van de ziekte en de behandeling kunnen zorgen voor heel wat twijfels en onzekerheden in de stap terug naar werk. De wettelijke mogelijkheden tot re-integratie zijn niet altijd gekend, alsook de rol van de verschillende actoren hierin. Mensen zijn vaak nog altijd aan het revalideren, hebben nog heel wat aan hun hoofd en weten niet waar te beginnen.

Rentreecoaches staan aan de hand van gratis individuele coaching en begeleiding bij in het volledige proces van werkhervatting. Ook mensen die het werk reeds hervat hebben of zijn blijven werken tijdens de behandeling, kunnen bij Rentree terecht voor een begeleiding op maat. Deze dienstverlening is voor iedereen de geconfronteerd wordt/werd met kanker. Zowel werknemers, ambtenaren, zelfstandigen en werkzoekenden kunnen beroep doen op onze diensten.

Werd je geconfronteerd met kanker en heb je vragen rond werk?

Wil je weten hoe Rentreecoaches te werk gaan?

Schrijf je hier in voor het gratis webinar over Rentree!

Wens je sneller informatie over Rentree? Of wens je sneller contact op te nemen met een Rentreecoach?

Neem vrijblijvend contact op met Ellen Caers, coördinator van Rentree :

- op het nummer 0487 90 74 80

- via het emailadres Ellen@dewerkplekarchitecten.be

- of via het contactformulier op de website www.rentree.eu

VZW OIGO - Opgeven Is Geen Optie

VZW OIGO - Opgeven Is Geen Optie

"Als specifiek doel richt VZW OIGO zich tot het verbeteren van het comfort van de patiënt. Door het inrichten van nieuwe activiteiten zullen verder fondsen worden ingezameld ten voordele van de verschillende kankerafdelingen"

Meer info op https://www.oigo.be/