AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Nefrologie

Nefrologie

Welkom op onze dienst nefrologie!

Onze nefrologen (nierspecialisten) staan je graag bij voor de diagnose en behandeling van nierziekten en nierfalen. Samen met je huisarts en andere specialisten zoeken ze naar een gepaste therapie voor jou. Ons gespecialiseerd team besteedt waar nodig ook voldoende aandacht aan de voorbereiding tot nierfunctievervangende therapie.Over onze afdeling

  • Een vroegtijdige opsporing van nierinsufficiëntie is belangrijk. Een gepaste therapie kan namelijk de evolutie naar ergere vormen van nierfalen tegen gaan. De samenwerking met de huisarts is daarbij van cruciaal belang.
  • Patiënten met nierziekten hebben vaak ook andere aandoeningen (hart- en vaatziekten, suikerziekte). Daarom is er een nauwe samenwerking tussen de nefrologen met andere specialisten en diensten binnen en buiten het ziekenhuis.
  • Patiënten met chronisch nierfalen worden voor de dialyse (predialyse) begeleid door een multidisciplinair team. Dat bestaat uit de nefroloog, een gespecialiseerde verpleegkundige, een diëtist, een sociaal werker en een vasculair of algemeen chirurg.
  • Passende medicatie en een dieet helpen om de achteruitgang van de nierfunctie zo veel mogelijk te vragen. Daardoor worden de nadelige effecten van de verminderde nierwerking ook beperkt.
  • Als de nierfunctie onvoldoende is, gaat de nodige aandacht naar de voorbereiding tot nierfunctievervangende therapie.
Over onze afdeling

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Laatste nieuws