AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Clinical research Centre

Clinical research Centre

Voor medische oncologie zijn de studiecoördinatoren Stefanie Dias, Mieke Van Den Berghe, Annelies Verkest, Flore Ryckebusch, Flore Herman en Melissa Sucaet. Danielle Delombaerde werkt als wetenschappelijk onderzoekster nauw samen met het studieteam.

Danielle Delombaerde studeerde af als Master in de Farmaceutische Zorg aan de Universiteit Gent in 2019. Aansluitend heeft zij gewerkt als adjunct-apotheker in twee verschillende officina’s. Sinds september 2020 werkt ze als wetenschappelijk onderzoekster waarbij ze een doctoraatsonderzoek uitvoert naar het voorspellen van immunotherapie gerelateerde toxiciteiten onder leiding van Prof. Dr. Vulsteke en Dr. Croes.

Stefanie Dias studeerde in 2008 af als professionele bachelor in de vroedkunde aan de Arteveldehogeschool Gent. Aansluitend volgde ze de master management en beleid van de gezondheidszorg en studeerde in 2010 af aan de Universiteit Gent. Ze werkte 6 jaar als vroedvrouw in AZ Maria Middelares en maakte in augustus 2017 de overstap naar de klinische studiedienst medische oncologie. Sinds mei 2020 heeft zij als studiecoördinator de operationele leiding over het team.

Flore Herman studeerde in 2014 af als professionele bachelor in de verpleegkunde aan de Arteveldehogeschool Gent. In 2016 behaalde ze het diploma van master in de verpleegkunde en vroedkunde aan de Universiteit Gent. Ze werkte in AZ Sint-Lucas (Gent) als verpleegkundige op de dienst oncologie/hematologie en in UZ Gent op de dienst gastro-oncologie. In februari 2021 begon ze op de studiedienst van ons kankercentrum. Momenteel combineert ze dit met een job in UZ Gent als onderzoeksmedewerker in de oncologie.

Thomas Hollevoet studeerde in 2014 af als professionele bachelor in de verpleegkunde aan de Katholieke Hogeschool in Leuven. Hij werkte 7 jaar als operatieverpleegkundige orthopedie in het UZ Leuven. In 2022 behaalde hij het diploma van master in de verpleegkunde en vroedkunde aan de Universiteit Leuven. Begin januari 2023 startte hij op de klinische studiedienst medische oncologie.

Flore Ryckebusch studeerde in 2012 af als professionele bachelor in de verpleegkunde aan de Katholieke Hogeschool in Kortrijk. In 2016 behaalde ze het diploma van master in de verpleegkunde en vroedkunde aan de Universiteit Gent. Ze werkte 5 jaar als operatieverpleegkundige in AZ Maria Middelares en maakte in september 2020 de overstap naar de klinische studiedienst medische oncologie

Melissa Sucaet studeerde in 2015 af als professionele bachelor in de verpleegkunde aan de Arteveldehogeschool Gent. Aansluitend ging ze aan de slag in AZ Maria Middelares op de afdeling geriatrie. In combinatie volgde ze de master management en beleid van de gezondheidszorg en studeerde in 2018 af aan de Universiteit Gent. In 2018 ging ze aan de slag als hoofdverpleegkundige op de afdeling oncologie en in 2020 maakte ze de overstap naar de mobiele equipe in ons ziekenhuis. Sinds mei 2022 maakt Melissa deel uit van de klinische studiedienst oncologie

Mieke Van Den Berghe studeerde in 2002 af als master in de Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Aansluitend behaalde zij een aggregaat biologie. Vervolgens heeft zij 12 jaar klinisch onderzoek uitgevoerd voor verschillende grote farmaceutische bedrijven. In november 2016 ging zij aan de slag in ons kankercentrum als studiecoördinator voor de ontwikkeling van kankermedicatie.

Annelies Verkest studeerde in 2008 af als professionele bachelor in de verpleegkunde aan de Arteveldehogeschool Gent. In 2016 behaalde ze het diploma van master in de verpleegkunde en vroedkunde aan de Universiteit Gent. Ze werkte 11 jaar als verpleegkundige in AZ Maria Middelares op intensieve zorgen en maakte in augustus 2019 de overstap naar de klinische studiedienst medische oncologie.

Het studieteam medische oncologie wordt aangestuurd door:

Studies senologie

Studies senologie

Gemetastaseerd HER2-positief

  • DESTINY-breast09: Trastuzumab Deruxtecan (T-DXd) With or Without Pertuzumab Versus Taxane, Trastuzumab and Pertuzumab in HER2-positive Metastatic Breast Cancer.

Studies urologie

Studies urologie

Prostaattumoren

  • CAPItello-281: A phase III double-blind, randomised, placebo-controlled study assessing the efficacy and safety of capivasertib + abiraterone versus placebo + abiraterone as treatment for patients with de novo metastatic hormone-sensitive prostate cancer (mHSPC) characterised bij PTEN deficiency.
  • CAPItello-280: A Phase III Double-Blind, Randomised, Placebo-Controlled Study Assessing the Efficacy and Safety of Capivasertib + Docetaxel Versus Placebo + Docetaxel as Treatment for Patients With Metastatic Castration Resistant Prostate Cancer (mCRPC).
  • TAMARACK: A Phase 2, Randomized, Open-Label Study of Two Dose Levels of Vobramitamab Duocarmazine in Participants with Metastatic Castration-Resistant Prostate Cancer

Blaastumoren

  • MK 3475-905: Perioperative Pembrolizumab (MK-3475) Plus Cystectomy Versus Cystectomy Alone in Cisplatin-ineligible Participants With Muscle-invasive Bladder Cancer (MK-3475-905/KEYNOTE-905).
  • SUNRISE 3: A Phase 3, Open-Label, Multi-Center, Randomized Study Evaluating the Efficacy and Safety of TAR-200 in Combination with Cetrelimab or TAR-200 Alone Versus Intravesical Bacillus Calmette-Guérin (BCG) in Participants with BCG-naïve High-Risk Non-Muscle Invasive Bladder Cancer (HR-NMIBC)

Studies gynaecologie

Studies gynaecologie

Ovarium

  • MK-4830-001: Study of MK-4830 as Monotherapy and in Combination With Pembrolizumab (MK-3475) in Participants With Advanced Solid Tumors

Andere studies

Andere studies
  • MK3475-587: A Multicenter, Open-label, Phase 3 Study to Evaluate the Long-term Safety and Efficacy in Participants Who Are Currently on Treatment or in Follow-up in Studies That Include Pembrolizumab.