AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Telemonitoring

Wat is het?

Wat is het?

Bepaalde implantaten (pacemakers, resynchronisatietoestellen en defibrillatoren) zijn uitgerust met een zogenaamd telemonitoring systeem. Dit systeem maakt een evaluatie van zowel het toestel als de patiënt vanop afstand mogelijk.

Hoe verloopt het?

Hoe verloopt het?

Telemonitoring vraagt geen bijkomende ingrepen. Als er wordt besloten om telemonitoring bij jou te gebruiken, word je uitgenodigd op een consultatie. Je implantaat wordt met een programmeertoestel ondervraagd en de optie tot telemonitoring geactiveerd. Na de nodige uitleg krijg je een communicatietoestel mee dat de data uit jouw implantaat kan opvragen en doorsturen via een telefoon- of GSM-verbinding.

Resultaat

Resultaat

Het implantaat zal automatisch - of door jou geactiveerd - informatie doorsturen. Deze informatie bestaat uit verschillende metingen zoals ritmestoornissen en een technische analyse van het implantaat. Al deze data kunnen door de arts of verantwoordelijke bekeken worden via een beveiligde website.

Op basis van de gegevens kan de behandeling vroegtijdig aangepast worden. Indien nodig zal de dienst contact met je opnemen.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 16/05/2024
Verantwoordelijk auteur: Dr. Provenier Frank