AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Deinze - Zwangerschap en bevalling

Begeleiding na de geboorte

Opgelet

De info op deze pagina is enkel van toepassing voor patiënten die bevallen in AZ Sint-Vincentius Deinze.

Postnatale thuiszorg

Postnatale thuiszorg

Wist je dat je ook na de bevalling kan begeleid worden door de vroedvrouw? Ofwel kies je voor een zelfstandige vroedvrouw ofwel kies je voor onze eigen postnatale dienst. De vroedvrouwen, die ook werkzaam zijn op de materniteit, komen na je ontslag uit het ziekenhuis bij je thuis langs voor de medische opvolging van jou en je baby. Ze geven tips en advies in het prille ouderschap en begeleiden de borstvoeding zolang het nodig is.

Je kan een afspraak met hen maken bij ontslag uit het ziekenhuis of door te bellen naar de materniteit.

Bovendien heeft elke moeder recht op een aantal bezoeken aan huis door een vroedvrouw. Je hoeft hiervoor geen voorschrift van een arts. Er wordt gewerkt met een systeem 'derde betaler': je hoeft geen geld in huis te hebben, een vignet van de mutualiteit volstaat als betaling. Voor de verplaatsingsonkosten wordt een kilometervergoeding aangerekend van 0,32 euro per kilometer. Sommige hospitalisatieverzekeringen komen ook tussen in die kosten.

Mama Café

Mama Café

Wat is een Mama Café?

Een Mama Café is een plaats waar je als mama even kan onthaasten en het moederschap met anderen kan delen. Een plaats waar je terechtkan met je vragen en zorgen, of een interessante workshop kan volgen om daarna met nieuwe energie terug buiten te stappen.

Het Mama Café is enkel toegankelijk voor patiënten die bevallen zijn in AZ Sint-Vincentius Deinze.

Mindful met je baby

Mindful met je baby

In 5 sessies naar bewuster opvoeden? Lees meer via de knop hieronder.

Gebroken leven verwelkomen

Gebroken leven verwelkomen

De meeste zwangerschappen verlopen normaal en meestal komen baby's kerngezond ter wereld. Jammer genoeg gaat het in zeldzame gevallen mis.

Met deze brochure willen wij je een leidraad aanbieden doorheen dit moeilijke proces van afscheid nemen. Omdat je vaak wordt overspoeld door emoties eens een diagnose werd gesteld tot zwangerschapsafbreking werd beslist, en daardoor vele woorden van hulpverleners verloren gaan, hebben we met deze brochure gepoogd om ook schriftelijk ondersteuning te bieden. Op die manier kan je je op een rustig moment voor de opname nalezen hoe het zorgproces rond zwangerschapsafbreking in dit ziekenhuis verloopt.