Wanneer ga je naar een fertiliteitsarts?

Wanneer ga je naar een fertiliteitsarts?

Als zwanger worden niet meteen lukt, kan dat voor stress zorgen bij de beide partners. Toch is het zeker niet onnatuurlijk als je een jaar op natuurlijke wijze moet proberen.

Als het na een jaar niet lukt om zwanger te worden, is het aangeraden contact op te nemen met een fertiliteitsarts. Maak je je zorgen, heb je een onregelmatige cyclus of medische voorgeschiedenis, ben je ouder dan 35 of heb je gewoon vragen? Dan mag je natuurlijk ook al eerder al bij ons aankloppen voor een gesprek of onderzoek.

Een fertiliteitsbehandeling beperkt zich niet tot de bekendste variant – IVF – en hoeft lang niet altijd ingrijpend te zijn. Gelukkig beschikken we over gevarieerde en steeds betere behandelingen om koppels met een kinderwens te helpen. De meest aangewezen behandeling wordt natuurlijk altijd in overleg met de patiënt gekozen.

Ochtendraadplegingen

Ochtendraadplegingen

Ochtendraadplegingen, de regelmatige onderzoeken waarbij je cyclus wordt gevolgd, gaan steeds door op afspraak, op de praktijk van de artsen.

  • Op maandag en woensdag bij Dr. Billiet - Gordunakaai 73, Gent.
  • Op dinsdag en donderdag bij Dr. Daels – Sint-Pietersnieuwstraat 93, Gent.
  • Ochtendraadplegingen op vrijdag, zaterdag en zondag wisselen tussen beide locaties.

Patiënten die reeds een behandeling in ons centrum volgen, kunnen hier een afspraak boeken.

Technische ingrepen

Technische ingrepen

Voor de technische ingrepen zoals inseminatie, pick-up of transfer maken we gebruik van de faciliteiten van het Algemeen Ziekenhuis Jan Palfijn (site Watersportbaan, Henri Dunantlaan 5, Gent). Je wordt door de arts op de hoogte gebracht van het tijdstip waarop de ingreep zal plaatsvinden en je krijgt alle nodige informatie over de voorbereidingen en het verloop.