AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Opgelet

De info op deze pagina is enkel van toepassing voor patiënten die bevallen in AZ Maria Middelares.

Prenatale lessenreeks

Prenatale lessenreeks

Thema's:

De arbeid
Vroedvrouw: wat gebeurt er tijdens de arbeid en hoe ga je om met pijn?
Kinesist: fysieke klachten en uitgangshoudingen bij het opvangen van de weeën

De bevalling
Vroedvrouw: hoe verloopt de bevalling?
Kinesist: ademhalingsoefeningen, perstechniek, pershoudingen en ademhaling tijdens persen

De voeding van de baby
Vroedvrouw: borstvoeding en houdingen tijdens de voeding
Kinesist: ergonomie, benig bekken, bekkenbodemspieren en buikspieren

De kraamperiode
Vroedvrouw: leren omgaan met je baby en je nieuwe gezinssituatie
Kinesist: massagetechnieken

Verwacht je een kindje? En wens je je optimaal voor te bereiden op deze unieke gebeurtenis? Schrijf je dan in voor onze prenatale lessenreeks. Ook je partner is steeds welkom. Die hoeft zich niet extra in te schrijven maar kan gewoon met je mee komen of (digitaal) mee volgen.

Tijdens deze lessen geeft één van onze vroedvrouwen je meer uitleg rond vier onderwerpen (de arbeid, de bevalling, de voeding van de baby en de kraamperiode) en leert de kinesiste je specifieke oefeningen aan.

We onderstrepen tijdens deze sessies het belang van rookvrij opgroeien voor je kind en geven ook kort wat uitleg over ons partnerschap met een ziekenhuis in Katako-Kombe, Congo.

De prenatale lessenreeks omvat vier bijeenkomsten om je optimaal voor te bereiden op de bevalling.
Je kan deze lessenreeks in AZ Maria Middelares of digitaal bijwonen.

De lessen vinden wekelijks op dinsdag plaats gedurende vier weken. Je kan kiezen voor drie verschillende tijdstippen. De lessen starten stipt.

Startdata en locatie in 2024

 • Groep 1:
  18.30 - 20.30 uur in AZ Maria Middelares
 • Groep 2:
  18.30 - 20.30 uur in AZ Maria Middelares
 • Groep 3 (digitaal):
  • 20.40 - 21.30 uur online
  • Je ontvangt voor aanvang een link naar de video van onze vroedvrouwen (op de dinsdag van de lessenreeks om 18 uur). Je bekijkt deze video en logt in om 20.30 uur voor de interactieve sessie.
  • Je ontvangt de link voor deze digitale sessie eveneens per mail.

Inschrijving en deelnameprijs

Vooraf inschrijven is verplicht. Kies voor een lessenreeks die afgerond is ten laatste 1 maand voor je bevalling. Er worden maximaal 10 koppels toegelaten per groep.

De deelnameprijs bedraagt 35 euro voor de volledige lessenreeks, ongeacht het aantal beurten. Je ontvangt hiervan na de lessenreeks een factuur van het ziekenhuis.

Schrijf je in voor de prenatale lessenreeks
Van maandag tot vrijdag (9-17 uur) is ook telefonisch inschrijven mogelijk via 09 246 99 00. Indien deze lessen enkel digitaal zouden doorgaan, brengen we je hiervan tijdig op de hoogte.

Mail met praktisch info volgt

Ten laatste op de vrijdag vóór de start van je lessenreeks ontvang je een mail met praktisch info. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan contact op met de materniteit via 09 246 25 08 of evelyne.doom@mijnziekenhuis.be.

Virtuele toer

Virtuele toer

Onze virtuele toer kan wel heel wat van je vragen beantwoorden. Om je nog meer vertrouwen te geven in je bevalling en kraamperiode ontwikkelde ons ziekenhuis een virtuele tour via www.virtueelziekenhuis.be. Deze rondleiding is volledig op maat van toekomstige ouders.

Je kan virtueel de volledige weg van je bevalling afleggen, een aanrader! Zo kan je via de spoedafdeling naar het verloskwartier gaan en de verschillende verloskamers bekijken. Ook op de materniteit kan je verschillende kamers bekijken of een bezoek brengen aan de neonatologie. Tijdens je virtuele wandeling krijg je mondeling uitleg van een aantal medewerkers en artsen. Extra informatie is beschikbaar onder de vorm van pop-upschermen.

Bekijk hier het verloskwartier, de materniteit en de neonatologie van AZ Maria Middelares.
Bekijk hier het verloskwartier, de materniteit en de neonatologie van AZ Maria Middelares.

Kind en Gezin

Kind en Gezin

Voor alle informatie van Kind & Gezin verwijzen we door naar hun website, waar je je kan registreren op "Mijn zwangerschap", inschrijven voor de zwangerschapsnieuwsbrief of abonneren op het zwangerschapsmagazine.