AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Slaaponderzoek in slaaplabo

Symptomen en kenmerken

Symptomen en kenmerken

Wat is het?

Het ene slaapprobleem is het andere niet. De aangewezen aanpak is sterk afhankelijk van de diagnose.

Een multidisciplinaire aanpak is belangrijk, aangezien slaapproblemen verschillende oorzaken kennen. Sommige zullen eerder opvolging vragen door een neuroloog (zenuwarts), andere door een pneumoloog (longarts) en nog andere door een NKO (neus-keel-oor)-arts of een psycholoog.

Wanneer aangewezen?

Bij problemen van moeilijke behandelbare verhoogde bloeddruk, ritmestoornissen of bepaalde fysieke klachten kan het noodzakelijk zijn om het slaappatroon van een patiënt te onderzoeken. Soms kan een slaapapneusyndroom deze problemen immers verklaren.

Patiënten melden zich 's avonds aan voor een slaaponderzoek en worden gemonitord tijdens hun slaap. Parameters zoals de hersenactiviteit (EEG), oog- en beenbewegingen (EMG), hartritme (EKG), ademhaling, lichaamshouding en zuurstofsaturatie worden gemonitord.

Contact

Slaap je goed, maar ben je toch moe?Heb je last van snurken?Kan je de slaap niet vatten?
Neem contact met het secretariaat pneumologieNeem contact met het secretariaat neus-, keel- en oorziekten.Neem contact met het secretariaat neurologie.

Brochure

Lees meer over het slaaponderzoek in onze brochure.

Kostenraming

Kostenraming
Deze gegevens zijn op dit moment nog niet beschikbaar, gelieve contact op te nemen met facturatie@mijnziekenhuis.be om deze raming op te maken.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 16/05/2024
Verantwoordelijk auteur: Dr. Vermeiren Judith, Dr. Lamont Jan, Dr. Aers Isabelle