Wat is het?

Wat is het?

Eenvoudig en veilig medische resultaten en gegevens raadplegen? Dat kan via de portaalwebsite www.cozo.be of de bijhorende app (te gebruiken op smartphone of tablet). Zo krijg je op een gebruiksvriendelijke manier inzage in je eigen medisch dossier.

Patiënten die in ons ziekenhuis, ons Medisch Centrum Maria Middelares in Gentbrugge of ons Medisch Centrum in Aalter een arts consulteerden, kunnen hun gegevens digitaal raadplegen vanaf drie weken nadat die door hun arts gevalideerd werden. Op die manier hebben de artsen zeker voldoende tijd om eerst de resultaten met jou te bespreken en duiding te geven bij de gegevens.

Makkelijk is dat je hier je gegevens van bij verschillende zorgverstrekkers (verslagen, resultaten, beelden, medicatieschema's, brieven …) centraal kan raadplegen.

Opgelet: enkel de gegevens vanaf 1 december 2017 zijn beschikbaar. Oudere gegevens nodig? Vraag ernaar bij (het secretariaat van) je behandelend arts.

Hoe aanmelden?

Hoe aanmelden?

Raadpleeg je gegevens via www.cozo.be of door de app via de Google en Apple Store te downloaden

Als ouder gekoppeld worden aan het dossier van je kind? Ontdek hier hoe je dat zelf doet.

CoZo?

CoZo?

Ons ziekenhuis maakt deel uit van het Collaboratief Zorgplatform (CoZo), een digitaal samenwerkingsplatform waar patiënten, zorgverleners en -voorzieningen medische gegevens kunnen uitwisselen. Het is het grootste netwerk voor gegevensdeling binnen eHealth van de federale overheid. Via de CoZo-toegangspoort zijn gegevens uit meer dan 110 voorzieningen en databronnen (o. m. ziekenhuizen, psychiatrische voorzieningen, laboratoria, radiologiepraktijken en regionale kluizen Vitalink, BruSafe en Intermed) nu centraal en op een veilige manier raadpleegbaar. Gezien de gevoeligheid van de gegevens, staat de veiligheid van de registratie- en inlogprocedure voorop.