AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Hoe lang word je opgenomen in ons ziekenhuis?

Hoe lang word je opgenomen in ons ziekenhuis?
  • Normaal verblijf je drie nachten op de materniteit na een natuurlijk bevalling. Bij een keizersnede is dit vijf nachten.
  • Omwille van bepaalde medische redenen is het mogelijk dat je verblijf verlengd wordt. Je gynaecoloog of kinderarts bespreekt dit met jou.
  • Indien alles goed gaat en je vroeger naar huis wil gaan is dit zeker mogelijk mits akkoord van je gynaecoloog en de kinderarts.

Je kamerkeuze

Je kamerkeuze

Bij je bevalling kan je kiezen voor een tweepersoonskamer, eenpersoonskamer of eenpersoonskamer plus. Meer info vind je via de knop hieronder.

Hoe ziet je dag eruit?

Hoe ziet je dag eruit?
Vanaf 7.30 uur: ontbijt
Vanaf 8 uur: bezoek van gynaecoloog en kinderarts
Vanaf 11.30 uur: middagmaal en koffie
12 uur: middagrust
Rond 15 uur: namiddagverzorging
Vanaf 17.30 uur: avondmaal
Bezoek:
  • In AZ Maria Middelares: 18 - 20 uur
  • In AZ Sint-Vincentius Deinze: 15-18 uur

Er is 24 uur op 24 vroedkundige verzorging, hulp bij voeding en verzorging van je baby voorzien.

Opvolging door onze kinderartsen

Opvolging door onze kinderartsen

De pasgeborenen op de materniteit worden dagelijks bezocht door een kinderarts en zeker twee keer volledig onderzocht. De uren en dagen na geboorte verandert er immers nog veel in het lichaam van je baby. Door herhaalde controles kunnen we mogelijke problemen of afwijkingen sneller opmerken en behandelen. Sommige aanpassingen in het lichaam zijn zelfs nog niet voltooid bij ontslag uit het ziekenhuis, zodat het ook aangewezen is om uw baby nogmaals te laten onderzoeken op consultatie rond de leeftijd van 7 à 10 dagen.

De medische staf van onze dienst pediatrie bestaat uit een enthousiast team van kinderartsen. Als team waarborgen wij de medische zorgen voor kinderen van bij hun geboorte tot hun 15de verjaardag. We organiseren ons zo dat dagelijks twee kinderartsen verantwoordelijk zijn voor de kinderen die opgenomen zijn in ons ziekenhuis: een met toerdienst voor de patiënten op de kinderafdeling en een met toerdienst voor de pasgeborenen op neonatologie, de materniteit en het verloskwartier. De andere kinderartsen kunnen zich dan uitsluitend toeleggen op consultaties (maar ook op eigen bijscholing, opleiding van anderen, overleg …). Tussen 18u00 en 08u00 tijdens de week en gedurende het ganse weekend heeft telkens een van ons artsen wachtdienst.

Bij opname in het verloskwartier wordt gevraagd naar je voorkeur qua kinderarts. Als je geen specifieke keuze hebt gemaakt, dan onderzoekt de arts met wacht- of tourdienst je baby. Wens je graag een andere kinderarts van ons team te zien tijdens je verblijf, dan kan dat uiteraard, na melding aan de toerarts. Hoe dan ook zullen beslissingen qua behandelding steeds gebeuren in overleg met de toerarts.

Ons ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis en ook op de materniteit zijn er stagiairs (studenten geneeskunde die hun artsendiploma nog moeten behalen) en assistenten (artsen die bezig zijn met hun specialisatie tot kinderarts). Tijdens je verblijf kan het dus zijn dat een van hen ook jouw kindje onderzoekt of bij een onderzoek aanwezig is.

Veiligheid

Veiligheid
Volg bovenstaande richtlijnen en hou zo jezelf en je baby veilig
Volg bovenstaande richtlijnen en hou zo jezelf en je baby veilig

Ben je erg vermoeid? Leg je baby'tje dan niet op jou te slapen, maar veilig in zijn/haar bedje.