AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Om een verblijf in het ziekenhuis en het herstel achteraf zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het cruciaal dat een patiënt zich op voorhand goed informeert en voorbereidt. Daarom worden patiënten en/of hun begeleider die een knie- of heupoperatie moeten ondergaan na het inplannen van de operatie uitgenodigd op het knie- en heupforum. Deze infosessie gaat tweewekelijks door in AZ Sint-Vincentius Deinze. De behandelende artsen en hun team delen met de patiënt alle informatie die noodzakelijk is voor én na de operatie. Tijdens deze infosessie kan de patiënt ook vragen stellen aan de sociale dienst, ergotherapeut en kinesitherapeut.

Daarnaast verzamelen de verpleegkundigen alle nodige (medische) info om de operatie zo geslaagd en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Op die manier kunnen de zorgverleners waar nodig doorverwijzen naar ondersteunende diensten (bv. Thuiszorg, revalidatiecentra ...).

Inschrijven voor het forum gebeurt bij het inplannen van de operatie via het secretariaat orthopedie. Ben je nog niet ingeschreven of heb je een vraag? Aarzel dan niet en neem contact op met het secretariaat orthopedie.

(her)bekijk het knie- en heupforum