Onderzoeken & behandelingen

Oncorevalidatie Revivo

Wat is het?

Wat is het?

Een diagnose kanker betekent vaak ook een ingrijpende behandeling (chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie of antihormonale therapie). Na hun behandeling ervaren heel wat mensen psycho-sociale en/of lichamelijke problemen zoals stress, angst, seksuele problemen, aanhoudende vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, verminderde conditie … met vaak ook gevolgen voor de levenskwaliteit en het psychisch welbevinden.

Onderzoek wijst uit dat fysieke activiteit bijdraagt tot het verminderen van de aanhoudende vermoeidheid, verbeteren van de fysieke fitheid en het verbeteren van het psychisch welbevinden.

Verloop programma

Verloop programma

Met het REVIVO programma willen we je helpen om je levenskwaliteit en fysieke fitheid te verbeteren. Het revalidatieprogramma bestaat uit een fysieke training gecombineerd met psycho-sociale ondersteuning (infosessies of individueel). Aan de deelnemers vragen wij het engagement om aan alle fysieke oefensessies deel te nemen.

Fysieke training

De fysieke training heeft als doel:

  • Verbeteren van de conditie en de fysieke fitheid door uithoudings- en krachttraining.
  • Verminderen van de vermoeidheidsklachten.
  • Omgaan met beperkingen (bv. lymfoedeem).
  • Ontwikkelen en behouden van een actieve levensstijl.

Psychosociale ondersteuning

De psychosociale ondersteuning bestaat uit verschillende infosessies die gegeven worden door een gespecialiseerde spreker. Met de infosessies willen we concrete informatie en tips aanbieden rond relevante thema’s na een kankerbehandeling. Deelname aan de infosessie wordt sterk aanbevolen, maar is steeds een vrije keuze. Daarnaast is er voor elke deelnemer de mogelijkheid tot een kennismakingsgesprek bij de psycholoog van het revalidatieteam.

Informatiefilmpje

Informatiefilmpje

In dit filmpje ontdek je meer over het Revivo-programma.

Inschrijven

Inschrijven

Bespreek een mogelijke deelname aan REVIVO steeds met je behandelend arts. Na goedkeuring van de behandelend arts kan je via het secretariaat van het revalidatiecentrum een afspraak maken voor een intake met de revalidatiearts. Instappen in het programma kan doorlopend doorheen het jaar.

Na de intake bij de revalidatiearts wordt een fitheidstest (6-minuten wandeltest) en intake bij de kinesist gepland, dit heeft als doel om een zicht te krijgen op je algemene conditie. Er is ook vrijblijvend de mogelijkheid tot een kennismakingsgesprek bij de psycholoog.

Inschrijven voor de infosessies

De infosessies gaan door in ons ziekenhuis in het hr-lokaal:

  • Ga via gate A naar de derde verdieping.
  • Als je uit de lift of trap komt, ga je naar links.
  • Je gaat voorbij de toiletten door de glazen klapdeuren.
  • Aan de linkerkant vind je het hr-lokaal.

Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande knop.

Brochure

Brochure

In onderstaande brochure kan je alle praktische informatie, het verloop van de fysieke sessies en de onderwerpen van het psyco-sociale luik raadplegen.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 17/05/2023
Verantwoordelijk auteur: Dr. Degrande Jan