Onderzoeken & behandelingen

Fitesse-programma

Wat is het?

Wat is het?

Een multidisciplinair team (arts, kinesitherapeut, diëtist en psycholoog) gaat gedurende zes maanden samen met jou op weg naar een gezondere levensstijl en een lager lichaamsgewicht.

  • De revalidatiearts die het programma coördineert bekijkt de gegevens die verstrekt werden door de verwijzende arts. Die vraagt indien nodig verdere onderzoeken aan die nodig zijn om een veilige start van het programma te garanderen. De revalidatiearts blijft gedurende het hele programma de medische begeleiding coördineren.
  • Onder begeleiding van een ervaren kinesitherapeut train je bij een veilige polsfrequentie. Hartslagmeters staan ter beschikking tijdens de oefeningen. De bewegingsmomenten gebeuren in groep, in een aangename sfeer, waar het ook mogelijk is tips uit te wisselen. Tweemaal per week geef je het beste van jezelf.
  • Aan de hand van de vernieuwde voedingsdriehoek leer je, samen met de diëtist, hoe je verantwoorde keuzes kan maken bij het samenstellen van je maaltijden. Er worden vier individuele consulten voorzien en twee groepssessies.
  • Onder begeleiding van een psycholoog worden twee infomomenten in groep voorzien. Hierbij komen onder andere gedragsverandering, motivatie en soorten eetgedrag aan bod.

Alle informatie kan je vinden in de brochure onderaan deze pagina.

Kostprijs

Kostprijs
BewegingsprogrammaDiëtistPsycholoog
Aankoop elastische band voor hartslagmeter: 8€Eerste individuele consult (1 uur): 47,2€Infomomenten twee keer per zes maanden (1 uur 30): 20€
Aankoop digitale sleutel: 15€Drie volgende consulten diëtist (45 min): 35,40€
Per groepssessie: +/- 7,5€ remgeldInfomomenten twee keer per zes maanden (1 uur 30): 23,60€

Inschrijven

Inschrijven

Je kan je inschrijven door te bellen naar het secretariaat van het revalidatiecentrum:

Schrijf je in voor de groepssessies bij de psycholoog.

Volg je het Fitesse-programma? Dan kan je via de knop hieronder inschrijven voor de groepssessies bij de psycholoog.

Brochure

Brochure

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties
Obesitascentrum
Kinesitherapie

Laatste publicatiedatum: 23/11/2022
Verantwoordelijk auteur: Dr. Degrande Jan