AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Bewegen op verwijzing

Anouk Windey en Vanessa Roose zijn naast kinesitherapeuten ook ‘Bewegen Op Verwijzing’-coaches in het Medisch Centrum in Gentbrugge.

Bewegen Op Verwijzing (BOV) is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, in samenwerking met verschillende Vlaamse steden. Het initiatief helpt mensen op weg naar een actieve(re) leefstijl. Aan de hand van gesprekken maken de coaches een beweegplan op maat met concrete beweegdoelstellingen. Dat kunnen zowel bewegingen zijn in het dagelijks leven als een (laagdrempelige) sport. Daarbij zorgen de coaches ook voor professionele begeleiding. De coach motiveert, ondersteunt en helpt waar nodig. Daarenboven zijn er ook adviesgesprekken mogelijk voor mensen die meer willen bewegen of sporten, maar geen idee hebben van wat er allemaal bij hen in de buurt is.

Wie een beroep wil doen op een Bewegen Op Verwijzing-coach, heeft een verwijsbrief nodig. In eerste instantie werd die gegeven door de huisarts. Recent kunnen ook andere hulpverleners doorverwijzen. Het gaat om podologen, ergo- en kinesitherapeuten, maatschappelijk en sociaal werkers, apothekers, diëtisten, psychologen, vroedkundigen en verpleegkundigen. Doorverwijzen kan makkelijk via de website van Gezond Leven of met een papieren verwijsbrief.

Het programma richt zich naar iedereen die niet aan de beweegaanbevelingen voldoet of te vaak stilzit. Het doel is het opstellen van een concreet en duurzaam bewegingsplan.

Meer info? www.bewegenopverwijzing.be

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 27/02/2024
Verantwoordelijk auteur: Dr. Degrande Jan