AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Aanmelden voor een (dag)opname

Vergeet je eID niet

Neem steeds je elektronische identiteitskaart (eID) mee en laat deze inlezen bij elke afspraak in ons ziekenhuis. Zonder deze inlezing moet je de ziekenhuisfactuur volledig zelf betalen, zonder tussenkomst van je ziekenfonds.

Heb je geen (geldige) eID? Neem dan een ander geldig identificatiedocument mee.

Voor een (dag)opname dien je je steeds aan te melden op het afgesproken uur in ons ziekenhuis. Dat doe je snel en eenvoudig met je elektronische identiteitskaart (e-id) aan een van de e-kiosken in de inkomhal. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Voor een (dag)opname dien je je steeds aan te melden. Dat doe je snel en eenvoudig met je elektronische identiteitskaart (e-id) aan een van de e-kiosken in de inkomhal. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Hoe werkt de e-kiosk?

  • Stop je elektronische identiteitskaart in de e-kiosk.
  • Je persoonlijke gegevens worden getoond ter controle. Als deze niet correct zijn, meld je dat aan de infobalie.
  • Nadat je je gegevens bevestigd hebt, verschijnt je afspraak op het scherm en wordt een ticket afgedrukt.
  • Kom je voor een consultatie? Neem je ticket en ga naar de wachtzaal die of het meldpunt dat op het ticket staat vermeld.
  • Kom je voor een (dag)opname? Ga dan met je ticket naar het wachtpunt atrium vlakbij de infobalie. Het volgnummer dat op je ticket staat, zal geprojecteerd worden op de tv-schermen.

Aanmelden voor een dagopname

Volwassenen kunnen zich voor een dagopname (een onderzoek of behandeling zonder overnachting) aanmelden bij de opnamedienst via de ingang 'spoed en dagziekenhuis' (aan de Meulenstraat).

De opnamedienst van het dagziekenhuis is open vanaf 6.45 tot 16 uur.

Aanmelden voor een hospitalisatie

Voor een ziekenhuisopname van minstens één nacht of een dagopname pediatrie (zonder overnachting) meld je je aan bij de opnamedienst aan de hoofdingang (Schutterijstraat).

Onze collega's staan voor je klaar tussen 7.15 en 16 uur.

Ondersteuning taalbijstand

Ben je slechthorend of slechtziend, of heb je nood aan ondersteuning (bv. tolk) tijdens je bezoek aan ons ziekenhuis? Lees hier meer over de mogelijkheden in ons ziekenhuis.

Melden van infecties

AZ Maria Middelares wil een veilige omgeving zijn voor iedereen. Ziekenhuisinfecties voorkomen we samen. Informeer je arts in de volgende gevallen: lees hier meer.

Meer informatie

Lees meer over je opname in onze onthaalbrochure.