AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Week van de mobiliteit: AZ Maria Middelares sensibiliseert medewerkers voor een duurzame aanpak met tal van inspirerende acties

Het Greenteam van AZ Maria Middelares, een ziekenhuisbrede werkgroep die zich inzet voor een meer ecologische en gezonde ziekenhuisomgeving, vraagt in de week van de mobiliteit extra aandacht voor een milieubewuste mobiliteit (19-22 september).

AZ Maria Middelares zet alles op alles om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Een van de actiepunten die blijvend aandacht krijgt, is zoveel mogelijk medewerkers aanmoedigen om op duurzame wijze naar het ziekenhuis te komen. Dat doet het ziekenhuis met verschillende concrete initiatieven: zo werd de fietsenstalling al verschillende keren uitgebreid, kunnen de medewerkers beroepen op een fietsenhersteldienst, en is er terugbetaling van het openbaar vervoer. Specifiek voor patiënten ging het ziekenhuis onlangs van start met het mobiliteitsmenu MediMobi.

In het kader van week van de mobiliteit organiseert het Greenteam van het ziekenhuis allerlei aantrekkelijke initiatieven om deze doelstelling extra in de verf te zetten.

Doorlopend: maandag 19 tot en met donderdag 22 september

  • Bikewash: medewerkers kunnen met hun (vuile) fiets terecht bij de bikewash, een trailer die voor de gelegenheid speciaal naar AZ Maria Middelares komt. Vervolgens zorgt een medewerker van het technisch departement voor een nabehandeling van de fietsketting, zodat iedereen weer vlot op weg kan.

Dinsdag 20 september, 9.30 - 16 uur

  • Dag Veilig Verkeer: bezoekers, medewerkers en patiënten kunnen proeven van een indrukwekkend verkeersveiligheidsbad met een tuimelwagen, VR-brillen en een VR-mobiel.

Donderdag 22 september, 6 - 9 uur

  • Ontbijt voor alle fietsers: medewerkers die met de fiets naar het werk komen, kunnen genieten van een heerlijk ontbijt. Er worden ook fluohesjes uitgedeeld om veilig te fietsen tijdens de donkere wintermaanden.

Ook nog dit: van vrijdag 9 tot en met vrijdag 23 september 2022 testen heel wat artsen en medewerkers gratis een alternatief voor de wagen om zich te verplaatsen van en naar het werk: het openbaar vervoer, een elektrische fiets of speed pedelec, een bakfiets of misschien zelfs een combinatie. Dat werd mogelijk gemaakt dankzij de Spits Testkaravaan. De inschrijvingen voor de huidige testperiode waren zo’n succes, dat er in oktober een tweede editie volgt.