AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Vlaamse urologen vieren 50ste verjaardag met jubileumeditie felbegeerde Elautprijs

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseerden de Belgische vereniging voor Urologie (BVU) en de dienst urologie van AZ Maria Middelares de Elautprijs 2022. Dit evenement is een ontmoeting van de top en de toekomst van de Vlaamse urologen met gelegenheid tot netwerken en wetenschappelijke presentaties.

Prof. dr. Karel Decaestecker, voorzitter van de BVU: “In 2022 viert de BVU zijn 50-jarig bestaan. Dat doen we onder andere met deze bijzondere jubileumeditie, in aanwezigheid van Vlaamse urologen, assistenten en de farmaceutische industrie. De topurologen van de toekomst brachten hun wetenschappelijk werk naar voor in de strijd om de felbegeerde Elautprijs."

Gastheer dokter Filip Ameye, diensthoofd urologie in AZ Maria Middelares: “De deelnemers konden een hele dag genieten van hoogstaande wetenschappelijke voordrachten en netwerkopportuniteiten. De Elautprijs is in zijn dertigjarig bestaan uitgegroeid tot hét evenement voor Vlaamse urologen. Met dit event bieden we in vogelvlucht een stand van zaken binnen de urologie en een blik op de toekomst. We zijn dan ook fier dat we een evenement met dergelijk allure mochten organiseren op de terreinen van AZ Maria Middelares in Gent.”

De winnaars:

  • Eduard Roussel - Klinische prijs (1000 euro)
  • Sarah Buelens / Noémie Luyts - Wetenschappelijke prijs (1500 euro)
  • Eva Van Bos - Klinische prijs (1500 euro)
  • Kim Pauwaert / Manoe Van Herwaarden - Klinische prijs (500 euro)

Een verslag en impressie van prof. dr. Decaestecker en dr. Ameye vind je hier. Meer info over de Elautprijs vind je hier.

Van l. naar r.: Prof. dr. Karel Decaestecker, dr. Alexandre Peltier en dr. Filip Ameye
Van l. naar r.: Prof. dr. Karel Decaestecker, dr. Alexandre Peltier en dr. Filip Ameye