AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Verwijs als huisarts vlot digitaal door naar ons ziekenhuis via eForm

Met de eForm ‘Verwijsbrief Maria Middelares’ in het huisartsenpakket kan je als huisarts patiënten digitaal doorverwijzen naar AZ Maria Middelares. Dat bespaart tijd en papier, en zorgt voor een betere continuïteit van de zorg. AZ Maria Middelares werkte hiervoor samen met de andere Gentse ziekenhuizen en Huisartsenvereniging Gent.

Een eForm is een elektronisch briefsjabloon, samengesteld volgens de noden en verwachtingen van het ziekenhuis. Het formulier vult zichzelf grotendeels in, en plukt de gegevens over het medische profiel van de patiënt automatisch uit het patiëntendossier van de huisarts. Als huisarts dien je enkel de reden voor verwijzing en de specifieke vraagstelling nog toe te voegen.

De verzending van het digitale formulier gebeurt beveiligd en met inachtneming van de privacyregels. De eForm komt als pdf toe in de eHealthbox van het ziekenhuis. De aangeschreven afdeling krijgt een notificatie. Als de verwezen patiënt al gekend is in het ziekenhuis, komt de brief vanzelf in zijn ziekenhuisdossier terecht. Het is voor de patiënt op deze manier niet langer nodig om een doorverwijsbrief mee te brengen naar het ziekenhuis. Toch doe je er goed aan om je patiënt te laten weten dat je een elektronische verwijsbrief hebt verstuurd, naar welk ziekenhuis en naar welke afdeling. Je kan daarvoor de ingevulde eForm afprinten en als kopie meegeven aan de patiënt.