AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Verpleegafdeling D601 wint de Inspire Health & Care Award ‘Zorgteam van het jaar’ van jury én publiek

Sinds de start van de coronapandemie geeft de zorgsector het beste van zichzelf. Doorheen de hele coronacrisis zette verpleegafdeling D601 zich met veel toewijding in als afdeling voor patiënten met COVID-19. Deze toewijding werd op 27 april bekroond met de jury- en publieksprijs van de Inspire Health & Care Award ‘Zorgteam’ voor buitengewone teams uit de zorgsector.

“Een terechte bekroning van bijzondere flexibiliteit, gedrevenheid en draagkracht”, prijst algemeen directeur Christophe Mouton. “De omschakeling die gemaakt werd van geriatrische afdeling naar COVID19-afdeling was niet evident. Meer dan twee jaar lang gaven ze het beste van zichzelf voor elke COVID-19-patiënt. We zijn bijzonder trots op de erkenning voor de afdeling, ook als ambassadeur van het ziekenhuis en symbool voor de inzet van elk van onze meer dan 2.000 medewerkers - en bij uitbreiding alle professionals in de zorg. De dubbele bekroning toont aan dat de onafgebroken inzet om onze slagzin ‘Gezondheidszorg met een ziel’ te realiseren, ook in bijzonder uitdagende omstandigheden, niet onopgemerkt blijft.”

“Sinds het begin van de COVID-19-pandemie konden meer dan 750 COVID-patiënten dag en nacht rekenen op het team van D601. De omstandigheden waren zowel fysiek als emotioneel veeleisend”, vult verpleegkundig en paramedisch directeur Jan Blontrock aan. “Toch werd voor elke patiënt de nodige tijd uitgetrokken: menselijkheid voor mensen die nauwelijks bezoek mochten ontvangen. De flexibiliteit, de aangehouden inspanning en draagkracht van het hele team onder leiding van hoofdverpleegkundige Anuschka Van Meirhaeghe is onmiskenbaar uitzonderlijk te noemen.”

Om de waardering voor het team en bij uitbreiding alle collega's nog eens extra te bedanken trakteerde het ziekenhuis dan ook elke medewerker op een ijsje.