AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Sportmedisch centrum: niet alleen voor (top)sporters

Aan het begin van elk jaar blikken heel wat mensen vol goede moed vooruit. Een van de populairste voornemens is om meer te gaan sporten en bewegen. Jammer genoeg houdt slechts 12% die goede voornemens vol. Als arts weten we dat sporten en bewegen een uiterst gunstige invloed op de gezondheid heeft. Het helpt niet alleen om een gezondheidsprobleem te voorkomen, het vermijdt ook de progressie van een aantal chronische aandoeningen.

Lees verder onder de afbeelding.

Toch is het niet evident om patiënten in hun dagdagelijkse leven hierin te begeleiden, ondersteunen en motiveren. Voor elk individu is een aparte aanpak nodig en vaak treden er problemen op zoals blessures of vermoeidheid. Het vraagt de nodige deskundigheid op verschillende vlakken om iemand hierin degelijk te ondersteunen.

Een fit bestaan voor iedereen

Het nieuwe sportmedisch centrum van AZ Maria Middelares is er voor iedereen die op een sportieve en gezonde manier wil leven. De multidisciplinaire aanpak en de nauwe samenwerking met verschillende specialisaties in het ziekenhuis zorgen ervoor dat iedereen kan rekenen op een gepersonaliseerd en allesomvattend begeleidingstraject.

starten met bewegen

Beginnende sporters kunnen terecht bij onze experten om onder meer te leren hoe ze kunnen bewegen, hoe ze kunnen vermageren door te sporten en hoe ze een sportieve uitdaging kunnen realiseren (bv. een marathon lopen, de Mont Ventoux beklimmen).

(top)sporters

Sporters willen getest worden op de beste manier en met de beste apparatuur. Hun sportieve doelstellingen worden immers steeds groter en ambitieuzer. Daarnaast moeten steeds meer leden van verschillende sporttakken zich sportmedisch laten keuren (bv. motorcross, wielrennen, duiken, volleybal, basket, turnen).

Een eigen locatie

Als de omstandigheden het toelaten, kunnen patiënten hiervoor vanaf september 2020 terecht in het Medisch Centrum Maria Middelares in Gentbrugge.