AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Sinterklaas denkt ook aan jongste patiëntjes op de dienst pediatrie van AZ Maria Middelares

Dit weekend is het Sinterklaas. Ook op de dienst pediatrie van AZ Maria Middelares zetten de medewerkers alles op alles om de zieke patiëntjes wat aangename afleiding te bezorgen in deze bijzondere tijden. De afdeling zelf werd ook in de bloemen gezet en mocht twee kleine babyracers – een blauwe en een roze – in ontvangst nemen.

De afdeling pediatrie zit al helemaal in een sinterklaasjasje. “Door de coronacrisis kunnen Sinterklaas en zijn Pieten helaas niet langskomen op de afdeling, maar we leggen onze patiëntjes dan graag zelf in de watten. Ze krijgen elk een cadeautje via onze spelbegeleidster en kunnen ook een grappige videoboodschap van Sinterklaas beluisteren. Kookpiet leert hen dan weer hoe ze cupcakes maken met het bakpakket dat ze ontvingen, eens ze weer thuis zijn”, klinkt het bij Cressy Vande Walle (hoofdverpleegkundige pediatrie a.i.). “Het leidt hen even af van het feit dat ze zich niet goed voelen.”

Een aantal gulle schenkers zet mee de schouders onder de beleving van de patiëntjes in deze sinterklaas- en eindejaarperiode. Zo zijn er dankzij BMW Peter Daeninck twee kleine trapautootjes die vanaf nu ter beschikking staan van de allerjongsten.

De babyracers vielen direct in de smaak bij de allerkleinste patiëntjes
De babyracers vielen direct in de smaak bij de allerkleinste patiëntjes

“Met de komst van Sinterklaas en de feestdagen hopen we om met de trapauto’s een lach te toveren op de gezichten van de kinderen die verblijven op de pediatrische afdeling”, klinkt het bij BMW Peter Daeninck, die samen met BMW Group Belux de schenking deed."

Kindjes medewerkers

Normaal organiseren we elk jaar een groot feest voor de kinderen (t.e.m. 11 jaar) van onze medewerkers. Dit feest kan dit jaar helaas niet doorgaan. Elke medewerker kon een mooie geschenk uitkiezen voor zijn of haar kind(eren). Ook zij gaan aan de slag met het bakpakket van Bakpiet.

Bekijk onze Sinterklaasfilmpjes hier:

Boodschap van Sinterklaas

Cupcakes bakken met Bakpiet