​Binnenkort gaan we van start met nieuw medisch centrum in Aalter

AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze starten samen een nieuw medisch centrum op in Aalter. Vanuit onze personele unie kennen we al verschillende ziekenhuisoverschrijdende samenwerkingen: al heel wat ondersteunende diensten en medische associaties slaan de handen in elkaar. Met de opening van dit medisch centrum, voorzien op 6 september 2021, willen we de zorg voor onze patiënten dichter bij huis brengen, in nauw overleg met de huisartsen en andere zorgpartners uit de regio.

Aanbod?

Patiënten kunnen in ons Medisch Centrum terecht voor een professioneel en ruim zorgaanbod dichter bij huis. De volgende diensten en specialismen zullen hier alvast hun diensten verlenen.

bloed- en staalafname

cardiologie

endocrinologie

gastro-enterologie

gynaecologie

heelkunde, vasculaire heelkunde

neus-, keel- en oorziekten

orthopedie

pediatrie

radiologie

urologie

Een afspraak maken?

Je kan een afspraak maken via de website van beide ziekenhuizen:

  • Ga naar ‘Maak een afspraak’.
  • Duid het specialisme en de arts aan.
  • Kies bij het inplannen van je afspraak voor Medisch Centrum AZ Maria Middelares – AZ Sint-Vincentius Deinze.

Waar is het Medisch Centrum?

Het Medisch Centrum bevindt zich in nieuwbouw White Corner, Brouwerijstraat 36 in Aalter.

Het is vlot bereikbaar:

  • met de auto: via de E40, afrit Aalter. Er is een grote parking vlakbij: parking Aard, en iets verderop parking Sint-Cornelis. Hier kan je drie uur gratis parkeren met parkeerschijf.
    Let op: de parking is niet toegankelijk op woensdagvoormiddag wegens marktdag. In dat geval kan je gratis parkeren rond het gemeentehuis van Aalter.
  • met de fiets: er is een fietsparking ter hoogte van Hotel Orchidee.
  • met het openbaar vervoer: neem de trein via station Aalter, of bus 64 (Aalter Markt – Eeklo Station) of 87 (Maldegem – Aalter – Deinze Station) met halte in Aalter Europalaan.

Een eerste blik

Het Medisch Centrum AZ Maria Middelares – AZ Sint-Vincentius Deinze bevindt zich in een compleet nieuw gebouw en omvat maar liefst 720m² bruikbare oppervlakte. De ruimte bestaat uit tien consultatieruimtes, ruime wachtzalen en een inkomhal. Voorzien zijn ook een pick-up en drop-off voor medische stalen, een RX-installatie en de nodige accommodaties voor de aanwezige medewerkers. Bij de inrichting ging ook aandacht naar veel daglicht en duurzaamheid. Zo gebeurt het koelen en verwarmen van de ruimtes met een warmtepomp. Voor de aankleding werd gekozen voor een huiselijk, warm maar toch modern decor in een Scandinavische stijl.