AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Bekijk het resultaat van je COVID-19 test via CoZo

Blijkt je resultaat positief na een COVID-19 test in ons ziekenhuis, dan zal een van onze medewerkers je hiervoor opbellen. Bij een negatieve test word je niet gecontacteerd.

Wil je het resultaat toch graag zien? Bel niet naar het ziekenhuis, maar surf naar www.cozo.be of download de CoZo-app om je resultaten op de voet te volgen.

Wat is CoZo?

Wat is CoZo?

Het Collaboratief Zorgplatform (CoZo) is een digitaal samenwerkingsplatform dat patiënten, zorgverleners en zorginstellingen toelaat om snel en veilig medische gegevens uit te wisselen en te delen.

Nadat je de registratieprocedure succesvol doorlopen hebt, kan je er het resultaat van je test terugvinden zodra die gekend is! Dat geldt overigens voor de resultaten van alle medische onderzoeken, niet alleen de COVID-19 test.

Hoe registeren?

Hoe registeren?

1. Via de website

Surf naar www.cozo.be. Je kan inloggen op het CoZo-portaal via de knop ‘Patiënt’ rechts bovenaan op de website. Registreren kan met je elektronische identiteitskaart en pincode of de itsme-app. Eens ingelogd, klik je op de knop ‘Resultaten’ om het resultaat van je Covid-19 test te raadplegen.

2. Via de app

 • Ga op je computer naar www.cozo.be en log in met je elektronische identiteitskaart en pincode.
 • Eens geregistreerd ga je naar ‘Mijn CoZo’ en klik je op ‘Mobile’.
 • Klik op ‘Nieuw’ om je toestel toe te voegen.
 • Volg het driestappenplan om je smartphone te registeren.
  1.
  Download de CoZo-app in de Google Play Store of Apple Store.
  2.
  Open de CoZo-app op je smartphone.
  3.
  Scan de QR-code die je ziet op je computerscherm.
 • Kies een 6-cijferige beveiligingscode. Onthoud deze goed want je hebt de code nodig om je aan te melden in de app. Je bent hierna ingelogd.
 • Klik op de knop ‘Resultaten’ om het resultaat van je Covid-19 test te raadplegen.

Meer info nodig? Bekijk het stappenplan om in te loggen in deze video.

CoZo voor ouders

CoZo voor ouders

Als ouder of wettelijk vertegenwoordiger van een patiënt kan je het medisch dossier van de patiënt opvolgen als de relatie, tussen enerzijds de ouder of wettelijk vertegenwoordiger als mandaathouder en anderzijds de patiënt, ook op CoZo gekend is. Dat doe je door een volmacht te registeren. Lees hier op welke drie manieren je een CoZo-volmacht kan registeren op het beveiligd CoZo-portaal.