AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

AZ Maria Middelares verwent oncologische patiënten met zorgmassage

AZ Maria Middelares verwent oncologische patiënten met zorgmassage

Oncologische patiënten kunnen in AZ Maria Middelares drie keer per jaar genieten van een gratis zorgmassage. De massage wordt gegeven in een aparte massageruimte door opgeleide vrijwilligers van vzw Zorgmassage. Het helpt patiënten ontspannen tijdens een voor hen moeilijke periode.

Wat is een zorgmassage?

Een zorgmassage is een zachte, veilige massage geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen. Dit wordt gegeven door erkende zorgmasseurs die een uitgebreide specialisatieopleiding hebben gevolgd en een certificaat hebben behaald. Een zorgmassage kan als aanvullende gezondheidstherapie worden ingezet tijdens een behandeling, bij herstel of in een palliatieve setting.

Waarom een zorgmassage?

Tijdens moeilijke periodes ervaren veel mensen stress waardoor het lichaam ontregeld raakt. Als het lichaam rust ervaart, worden deze stressmechanismen doorbroken. Een zorgmassage verhoogt de levenskwaliteit van de patiënt en zorgt voor verschillende gezondheidsvoordelen: beter in slaap vallen, minder moe voelen, minder misselijkheid ervaren, enzovoort.

De massage

Tijdens de zorgmassage staat de mens achter de ziekte steeds centraal. De patiënt kiest zelf welke lichaamsdelen hij of zij wil laten masseren. Sommige mensen verkiezen enkel een hand- of hoofdmassage. Anderen nemen liever plaats op de massagetafel voor een massage van de rug of benen. De zorgmasseur werkt steeds discreet, professioneel en zorgt voor een aangename sfeer.