AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze bundelen expertise in gloednieuw Medisch Centrum in Aalter

Vanaf maandag 6 september kunnen patiënten uit Aalter en omstreken terecht in het gloednieuw medisch centrum van AZ Maria Middelares uit Gent en AZ Sint-Vincentius Deinze. Deze realisatie kadert in de nauwe samenwerking tussen beide ziekenhuizen die samen een personele unie vormen.

Patiënten kunnen in het Medisch Centrum terecht voor een professioneel en ruim zorgaanbod. De volgende diensten en specialismen zullen hier alvast hun diensten verlenen: bloed- en staalafname, cardiologie, endocrinologie, gastro-enterologie, gynaecologie, heelkunde, vasculaire heelkunde, neus- keel- en oorziekten, orthopedie, pediatrie, radiologie en urologie.

“Het is onze bedoeling om de specialistische zorg voor de patiënten dichterbij huis te kunnen verlenen, in nauw overleg met de huisartsen en andere zorgpartners uit de regio.”

dr. Judith Vermeiren, voorzitter werkgroep poli AZ Maria Middelares

Een warme ontvangst

Het Medisch Centrum bevindt zich in nieuwbouw White Corner, Brouwerijstraat 36 in Aalter. De locatie is vlot bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de wagen.

Bij de inrichting ging veel aandacht naar daglicht en duurzaamheid. Zo gebeurt het koelen en verwarmen van de ruimtes met een warmtepomp. Voor de aankleding werd gekozen voor een huiselijk, warm maar toch modern decor in een Scandinavische stijl.

Met zijn oppervlakte van maar liefst 720m² biedt het medisch centrum ruimte aan maar liefst tien consultatieruimtes, grote wachtzalen en een inkomhal. Voorzien zijn ook een pick-up en drop-off voor medische stalen, een RX-installatie en de nodige accommodaties voor de aanwezige medewerkers.

Afspraak maken

Patiënten vinden alle info over (online) afspraken via www.mariamiddelares.be en www.azstvdeinze.be.

Reportage AVS

Bekijk hieronder de reportage van AVS: