AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

PH-metrie bij kinderen

Wat is het?

Wat is het?

Het doel van een 24 uurs-pH-metrie bij kinderen is om de zuurtegraad te meten ter hoogte van de slokdarm gedurende 24 uren. Dit gebeurt met behulp van een pH-metriesonde. DIt onderzoek wordt vooral gedaan bij vermoeden van reflux of herhaaldelijke luchtweginfecties.

Hoe verloopt het?

Hoe verloopt het?

Voorbereiding

Bij aankomst in het ziekenhuis schrijf je je kind in bij de opnamedienst. Om 9 uur word je verwacht op de kinderafdeling.

Belangrijk is dat je kindje nuchter is. Dit wil zeggen dat je kind vanaf 6.30 uur niet meer mag eten of drinken, en dit tot na het plaatsen van de sonde. Je kind moet nuchter zijn om te vermijden dat hij/zij gaat braken bij het plaatsen van de sonde.

Plaatsen van de sonde

Er wordt een sonde via de neus ingebracht tot net boven de maagingang. Om te voorkomen dat je kind per ongeluk de sonde verwijdert, worden beide armen gespalkt. Zo kan je kindje de armpjes niet plooien en bijgevolg ook de neus niet aanraken. Bij baby's jonger dan drie maanden trekken we kousjes over de handjes.

Tijdens de meting

Als je bij je kind blijft overnachten, vragen we je een aantal zaken te registreren. Dit helpt de kinderarts bij het aflezen van het onderzoek. Blijf je niet overnachten dan zal de verpleegkundige dit voor je doen.

Resultaat

Resultaat

De ochtend na het onderzoek zal de arts het resultaat met je bespreken.

Folder

Folder

Meer info vind je in onderstaande folder.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 16/05/2024