AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Tentoonstelling Rik Neirynck en Willem Hoet t.v.v. Katako-Kombe

Dit najaar organiseren Rik Neirynck en Willem Hoet een schilderijententoonstelling van en voor Katako-Kombe.

Rik Neirynck ging al acht keer ter plaatse in Katako-Kombe, DR Congo. Rik loste er tussen 2008 en 2016 heel wat technische problemen op en maakte duizenden foto’s van de omgeving en de werkzaamheden. Hij bundelde zijn ervaringen in een dagboek, zie hier. Willem Hoet is een kunstschilder die gekend is voor zijn schilderijen van karakterkoppen en impressies van landschappen tijdens dagelijkse wandelingen. De twee leerden elkaar kennen en bundelden de krachten.

Toen Rik, vertellend over Katako-Kombe opperde dat een aantal van zijn foto’s van het Zuiden geschikt zouden kunnen zijn als inspiratie voor de kunstige schilderijtjes van Willem, antwoordde die laatste: “Dat kan ik zeker doen!”.

En zo schilderde Willem, op basis van de foto’s van Rik, enkele lokale karakterkoppen, landschappen en dorpsgezichten uit Katako-Kombe. De schilderijen, geschilderd op het typisch kleine formaat van Willem (19,5 x 19,5 cm), worden nu geëxposeerd ten voordele van het Ziekenhuis voor Ziekenhuisproject.

Wanneer?

Zaterdag en zondag 23-24 oktober, 30-31 oktober, 6-7 november, 13-14 november 2021
Telkens van 13.30 tot 17.30 uur

Waar?

Pastorie in Munte (Merelbeke)

Inkom is gratis. Wil je graag eens op een weekdag langsgaan? Dat kan op aanvraag. Contacteer Rik Neirynck via rik.neirynck@scarlet.be.