AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Revalidatieziekenhuis Lemberge krijgt nieuwe naam en breidt revalidatieaanbod uit

Op vrijdag 27 oktober werd het Revalidatieziekenhuis Lemberge officieel omgedoopt tot Revales. Met deze nieuwe naam gaat ook een uitbreiding van het revalidatieaanbod gepaard. In een gloednieuwe vleugel wordt voortaan ook ambulante revalidatie aangeboden aan patiënten die niet in het ziekenhuis verblijven.

De nieuwe vleugel én nieuwe naam verklappen de ambitie van de koepelorganisatie Zorgband Leie en Schelde. Vandaag is Revales het enige categorale revalidatieziekenhuis in Oost-Vlaanderen. In de toekomst moet het hét expertisecentrum inzake revalidatie worden in de regio.

Revales bestaat vandaag uit twee afdelingen met in totaal 63 bedden en biedt in nauwe samenwerking met ons ziekenhuis betaalbare, veilige, toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg op maat.

Door de jarenlange samenwerking met het revalidatieziekenhuis heeft ons ziekenhuis ervoor gekozen om een deel van zijn ambulante revalidatie over te dragen. Vanaf oktober zullen de ambulante neurologische patiënten van ons ziekenhuis bij Revales terecht kunnen, waar de hoogstaande revalidatiezorg die ze nu gewoon zijn, wordt verder gezet. Dit gebeurt onder leiding van de revalidatieartsen en een deel van de vertrouwde neurotherapeuten van ons ziekenhuis.