AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

PMOC: een expertisecentrum voor kinderen met obesitas

Gent - AZ Maria Middelares

AZ Maria Middelares ontving eind 2023 een PMOC-erkenning (pediatrisch multidisciplinair obesitascentrum) van het RIZIV. Dankzij deze erkenning kan de dienst pediatrie zich vanaf nu bijkomend organiseren als expertisecentrum voor de begeleiding van kinderen en tieners (van 2 tot 17 jaar) met obesitas (overgewicht). AZ Maria Middelares is daarmee één van de 25 erkende organisaties die met een multidisciplinair team aan de slag gaat met kinderen met obesitas.

De kinderartsen werken telkens, na doorverwijzing van en in nauw overleg met de huisarts, een programma uit op maat van de patiënt. Dat doen ze samen met de psychologen, diëtisten, sociaal werkers en kinesitherapeuten.

Na een multidisciplinaire intake stelt het team een behandelplan voor aan het kind en de ouders, waarna die op regelmatige basis in het Medisch Centrum in Gentbrugge gezien worden voor verdere opvolging in educatie.

Binnen het expertisecentrum werken we met verschillende disciplines samen rond een therapie op maat van de patiënt om zo het beste pad te kiezen naar een betere gezondheid.

dr. Jelle Degraeuwe

Reportage AVS

AVS (Oost-Vlaamse Televisie) liet dr. Jelle Degraeuwe, medisch diensthoofd van de dienst pediatrie van AZ Maria Middelares, aan het woord over deze uitbreiding van het zorgaanbod voor kinderen. Bekijk de reportage via de knop hieronder.

Meer informatie

Nog vragen? Ga verder op onze website voor meer info of de contactgegevens van de dienst.