AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Op 1 april blaast ons hartcentrum dertig kaarsjes uit

Op 1 april 2022 blaast het hartcentrum van AZ Maria Middelares dertig kaarsjes uit.

Dr. Frank Provenier, diensthoofd cardiologie: “Al dertig jaar lang zet het hartcentrum van AZ Maria Middelares, dat beschikt over hartkatheterisatie, elektrofysiologie en hartheelkunde in op hoogtechnologische en innoverende zorg. Dat schept elke dag nieuwe mogelijkheden om onze patiënten hoogkwalitatieve zorg te geven en meer levenscomfort te gunnen. We hebben in die drie decennia steeds kunnen vertrouwen op een uitstekend team van gepassioneerde artsen en toegewijd zorgpersoneel. Die samenwerking en positieve werksfeer is belangrijk voor ons als zorgverstrekkers en natuurlijk ook voor de patiënt.”

In 1992 was het ziekenhuis klaar voor de opstart van een hartcentrum. Netwerking kreeg hier - avant la lettre - vorm in de praktijk aan de hand van een nauwe samenwerking met de diensten cardiologie van het toenmalige Sint-Vincentiusziekenhuis Gent, AZ Sint-Vincentius Deinze en De Honte Ziekenhuis (later Zorgsaam) in Terneuzen.

Gedurende die dertig jaar kregen de ziekenhuisnetwerken vorm, met onder meer als doel het cardiale zorgplan strikter te stroomlijnen. Het hartcentrum AZ Maria Middelares Gent valt vandaag onder het E17-ziekenhuisnetwerk, samen met AZ Groeninge Kortrijk, AZ Glorieux Ronse, AZ Sint-Elisabeth Zottegem, Sint-Jozefskliniek Izegem, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem en AZ Sint-Vincentius Deinze.

“Overleg tussen de partners in het zorgproces is een noodzakelijke voorwaarde, die wordt ingevuld met dagelijkse patiëntenbesprekingen, cardiale-cardiochirurgische staf, interacties met consulenten. Op die manier krijgt de patiënt de beste kansen op een optimale uitkomst.”