AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Ons ziekenhuis bekrachtigt samenwerking met Alzheimer Liga

Dinsdagavond 27/9 organiseerde ons ziekenhuis het symposium ‘De meerwaarde van een multidisciplinaire benadering bij dementie’ in samenwerking met Alzheimer Liga Gent.

Een boeiende avond, onder meer dankzij de interessante uiteenzetting van onze neurologe dr. Laura van Deun en de professionele inbreng van panelleden logopediste Natasja Willemarck en Nele Van Schelvergem van vzw Domino.

Ook de toelichting van logopedist Erik Robert betreffende het nieuwe symbool (een schilderij van Valeer Verbeken) dat we zullen gebruiken bij externe en interne communicatie over dementie was verrijkend.

Na het symposium werd het deelnamedossier ondertekend tussen de Alzheimer Liga en ons ziekenhuis in aanwezigheid van de voorzitter van de Alzheimer Liga Vlaanderen, dhr. Jef Pelgrims, die lovende woorden sprak over onze initiatieven rond dementie.

Hiermee bekrachtigt ons ziekenhuis een jarenlange samenwerking tussen beide organisaties. Wij streven dan ook naar een dementievriendelijk ziekenhuis en samenleving.

Je kan de presentaties hieronder downloaden: