AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

MRI-onderzoeken in AZ Sint-Vincentius Deinze: een vliegende start

Deinze - AZ Sint-Vincentius

Vanaf maandag 10 januari kunnen patiënten van AZ Sint-Vincentius Deinze in hun eigen vertrouwde ziekenhuis terecht voor een MRI-onderzoek op het gloednieuwe SIGNA Pioneer 3.0T toestel. Het toestel werd medio december 2021 geleverd en wordt gehuisvest in een nieuwe bijbouw van het ziekenhuis. De eerste patiënten gingen vandaag al onder de scanner, nadat burgemeester Jan Vermeulen het toestel officieel inhuldigde.

“Het ziekenhuis is bijzonder trots op deze realisatie, het resultaat van de inzet van heel wat artsen en medewerkers.”

Algemeen directeur Jan Blontrock

Wat is een MRI?

Wat is een MRI?

Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een onderzoekstechniek die gebruik maakt van sterke magneetvelden en radiogolven (geen röntgenstraling) om organen en andere lichaamsweefsels gedetailleerd in kaart te brengen. De resultaten stellen de artsen in staat om de juiste diagnose te stellen en een gepaste behandeling op te starten. De technologie verenigt maximale productiviteit met een ongeëvenaard patiëntencomfort en scherpe beeldkwaliteit. Het ziekenhuis is dan ook bijzonder trots op deze bijkomende dienstverlening voor de patiënten uit Deinze en omstreken!

Burgemeester Jan Vermeulen huldigt het nieuwe MRI-toestel officieel in
Burgemeester Jan Vermeulen huldigt het nieuwe MRI-toestel officieel in

“Het toestel combineert artificiële intelligentie en deep learning om de scansnelheid en beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen”
Diensthoofd medische beeldvorming dr. Geert De Bock

“Met deze bijkomende dienstverlening in huis hoopt AZ Sint-Vincentius Deinze een belangrijke aanvulling te bieden in het klinisch pad van de patiënten”
Hoofdarts dr. Wim De Groote

MRI in de pers

MRI in de pers