AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

(Lokale) kunst, duurzaamheid en beleving komen samen in project met street art vuilnisbakken

AZ Maria Middelares trekt voluit de kaart van een groene omgeving waarin het aangenaam toeven is. Om mensen op de site aan te moedigen hun afval te droppen in de talrijke vuilnisbakken – in totaal zijn het er een 70-tal –, kregen een aantal daarvan een kleurrijk, aantrekkelijk en creatief jasje aangemeten door street artists. Het ziekenhuis ging daarvoor de samenwerking aan met Wallin’.

“We spelen al langer met het idee om met de hulp van lokale artiesten wat meer kleur op onze site te brengen. (Lokale) kunst, duurzaamheid en beleving samenbrengen is het opzet."

Koen Deryckere (voorzitter Werkgroep Kunst van AZ Maria Middelares)

Het project start met een aantal vuilnisbakken op druk bezochte plaatsen op de site. (Lokale) kunst, duurzaamheid en beleving samenbrengen is het opzet.

Bij een eerste realisatie van vijf vuilnisbakken sloeg artiest Solid op een creatieve manier de brug tussen de historische gebouwen en het nieuwbouwziekenhuis. Zijn abstracte stijl laat ruimte voor een eigen interpretatie van iedereen.

Voor deel twee van het kunstproject ging AZ Maria Middelares de samenwerking aan met de Brusselse artiest Jaune. Vijf vuilbakjes werden voorzien van zijn typische stencil art waarbij hij in de strijd tegen zwerfvuil op ludieke wijze de werkman in een nieuwe dimensie plaatst.