AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Kunsttentoonstelling RA Liga zoekt kunstwerken: stel jij binnenkort gratis tentoon?

De Reumatoïde Artritis Patiëntenvereniging (RA Liga) organiseert dit najaar een kunsttentoonstelling in AZ Maria Middelares om bezoekers, medewerkers en patiënten te sensibiliseren over reumatoïde artritis. Daarvoor zoeken we (amateur)kunstenaars die kans willen maken om hun werk gratis tentoon te stellen. Iets voor jou?

RA Liga daagt je uit!

Is je creatieve geest geprikkeld? Lees hieronder de richtlijnen waaraan je kunstwerk moet voldoen.

  • Verwerk een oranje knoop: de RA Liga gebruikt een oranje knoop als teken van betrokkenheid. Verwerk deze knoop op een creatieve manier in je kunstwerk. Je vindt hier meer info over de knoop.
  • Vrije kunstdiscipline: alle kunstvormen zijn welkom: poëzie, beeldend, muzikaal, geschilderd, geweven, geboetseerd … of een combinatie daarvan.
  • Verplaatsbaar en hanteerbaar: je kunstwerk mag uit meerdere onderdelen bestaan, maar moet verplaatsbaar, zetbaar, hanteerbaar of opvouwbaar zijn.
  • Titel en naam: geef je werk een gepaste titel en vermeld ook je (artiesten)naam.
  • Onbezolgdig initiatief: je kan ervoor kiezen om je kunstwerk na de tentoonstelling terug te krijgen of het te schenken voor de veiling ten voordele van de RA Liga in oktober.

De deadline voor het inleveren van je kunstwerk is maandag 8 juli 2024. Stuur een mail naar info@raliga.be met de titel van je werk, je (artiesten)naam en je eventuele bereidheid tot schenking.

Tentoonstelling en veiling

Vanaf september wordt een selectie van de kunstwerken tentoongesteld in AZ Maria Middelares, met als slot een veiling op 10 oktober 2024. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de jaarlijkse belevingsdag voor patiënten van de RA Liga.

Wat is reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische auto-immuunaandoening die ongeveer 100 000 Belgen treft. De ziekte uit zich vooral door ontstekingen op de gewrichten, met pijn en stijfheid tot gevolg. Een simpele knoop vastmaken is voor mensen met RA een hele opgave. Ook jongeren en jongvolwassenen kunnen de diagnose krijgen. Een vroege herkenning en een passende behandeling kan de ziekte afremmen en onherstelbare schade voorkomen.

Wat doet RA Liga?

Onze ziekenhuizen werken samen met de Reumatoïde Artritis Patiëntenvereniging (RA Liga). Het is een Vlaamse vzw voor en door mensen met reumatoïde artritis. De vereniging brengt lotgenoten met elkaar in contact en deelt informatie, via samenwerkingen met zorgverleners, academici en reumatologen rond medische en sociale aspecten van leven met RA.