AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Kortstondige brand in AZ Maria Middelares: veiligheid patiënten gegarandeerd

Update 12 oktober. Op zondagochtend 18 september is er in een isolatiebox op de dienst spoedgevallen van AZ Maria Middelares een kortstondige en hevige brand ontstaan, waarbij 1 patiënt overleden is. Slachtofferbejegening werd ingelicht. De brandweer was snel ter plaatse en de evacuatie van de patiënten op de spoed is achter de rug. De nodige stappen worden gezet, de veiligheid van de opgenomen patiënten is gegarandeerd en er is geen schade in de andere diensten van het ziekenhuis. Het ziekenhuis betuigt al zijn steun aan de familie van het slachtoffer. Ook met de andere betrokken patiënten en medewerkers, voor wie de situatie de nodige impact heeft, leeft het ziekenhuis mee. Hieronder vind je meer informatie, onder meer over de organisatie van de zorg.

Organisatie van de zorg

  • Spoed: De werking van de dienst spoed is hervat. Voor het ziekenhuis wordt de nodige triage gedaan van patiënten die zich aanmelden op de dienst spoedgevallen.
  • Verloskwartier: aanstaande ouders kunnen veilig in het ziekenhuis terecht voor hun bevalling. Aanmelden kan via spoed
  • Geplande consultaties en ingrepen: kunnen doorgaan zoals voorzien.
  • Bezoek: kan doorgaan zoals gewoonlijk en zal via de D-liften gestuurd worden.

Het ziekenhuis bedankt alle medewerkers die betrokken waren, de hulpverleners van de brandweer, het parket, de politie en het Rode Kruis voor hun toewijding, inzet en flexibiliteit om de zorg voor onze patiënten en de veiligheid in ons ziekenhuis te borgen.