AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

KMSK Deinze toont zijn goed hart voor mensen van de zorg

Deinze - AZ Sint-Vincentius

KMSK Deinze veilde gedurende één maand zijn truitjes voor twee goede doelen uit eigen stad, die een vooraanstaande rol spelen tijdens de coronacrisis: het medisch triagecentrum en AZ Sint-Vincentius Deinze. Daarmee wilde kampioen KMSK Deinze een positief signaal geven in deze moeilijke tijden. “Onze appreciatie voor iedereen die in de zorg werkt, is alleen maar gestegen”, aldus communicatieverantwoordelijke Peter De Maertelaere.

Het initiatief werd een onverwacht succes. De biedingen kwamen vanuit verschillende provincies en het resultaat mag er dan ook zijn: de veiling bracht maar liefst 4750 euro op. Vooral de oranje uitrusting kreeg voorrang bij de biedingen. De trui van topscorer Lennart Mertens ging uiteindelijk als duurste over de toonbank.

Op 13 mei namen dr. Johan Matthijs (triagecentrum) en Jan Blontrock (AZ Sint-Vincentius Deinze) de cheque dankbaar in ontvangst. Dr. Pierre De Witte, sinds jaar en dag clubdokter bij de voetbalploeg, verduidelijkt: “Het medisch triagecentrum ging van bij de start van de lockdown open. Dr. J. Matthijs, dr. C. De Jaeger en ikzelf namen hierin het initiatief. Het was zeer nuttig om alle patiënten bij wie ook maar enig vermoeden van een Covid-19-besmetting was, te kunnen screenen. Eén van de eerste vrijwilligers die er zijn hulp aanbood was trouwens de trainer van KMSK Deinze, David Gevaert. Gelukkig daalde de instroom van nieuwe patiënten geleidelijk aan tot vorige week. Maar nu draait het centrum terug op volle toeren aangezien voortaan iedereen met Covid-19-symptomen er ook effectief getest wordt." Ook Jan Blontrock, sinds begin 2019 algemeen directeur en opvolger van Frank Lippens in AZ Sint-Vincentius Deinze, was verheugd met de steun van de kersverse kampioen.