AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Kinderallergiecentrum uit de startblokken in Medisch Centrum Maria Middelares

Het kinderallergieteam is multidisciplinair en bestaat uit een vaste kern van de drie kinderartsen (dr. Jasmine Leus, dr. Barbara De Wilde en dr. Marlies Van de Voorde), een kinderverpleegkundige, een kinderdiëtiste en een allround administratief medewerkster.

Wat doet het kinderallergiecentrum?

Het centrum brengt allergie in kaart door een uitgebreide anamnese, waar nodig aangevuld met bloed- en huidtesten, longfunctietesten en NO-meting (= meting van stikstofmonoxide in de uitgeademde lucht).
Kinderen van wie vermoed wordt dat ze hun voedselallergie ontgroeid zijn, worden onderworpen aan provocatietesten waarbij ze in een veilige en gecontroleerde setting worden blootgesteld aan het allergeen waarop ze vroeger ernstig reageerden.

Voor wie?

We richten ons tot kinderen met chronische klachten aan de luchtwegen, het maag-darmstelsel en/of de huid en tot kinderen die acute, vaak ernstige symptomen vertonen na maaltijden, insectenbeten of inname van medicatie.
Patiënten (van 0 tot en met 14 jaar) kunnen door verwijzers aangemeld worden via kinderallergiecentrum@mijnziekenhuis.be of 09 246 82 00 (secretariaat van het kinderallergiecentrum).