AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Katako-Kombe: BBQ afgelast - alternatieven voor steun voorzien

Barbecue t.v.v. Katako-Kombe gaat niet door

Barbecue t.v.v. Katako-Kombe gaat niet door

Als gevolg van de coronamaatregelen gaat de jaarlijkse gesmaakte barbecue ten voordele van het gezondheidsproject Katako-Kombe in Congo dit jaar niet door.

Steunen op een andere manier

Steunen op een andere manier

We zijn niet alleen teleurgesteld dat we deze festiviteit moeten uitstellen tot 2021, deze beslissing heeft ook grote gevolgen voor ons project. In een poging om de klassieke inkomsten enigszins te compenseren, sommen we een aantal alternatieve mogelijkheden om het gezondheidsproject alsnog te steunen.

Steunen was nog nooit zo voordelig!

De overheid geeft social profit organisaties een duwtje in de rug door een extra belastingvermindering (60 % i.p.v. 45 %) te voorzien voor giften.

1. Vrijwillige bijdrage

Kunnen we je warm maken voor een vrijwillige bijdrage? Elke steun is meer dan welkom en fungeert als zuivere winst voor het project.

  • Extra duwtjes in de rug van minder dan 40 euro of stortingen waarvoor geen fiscaal attest nodig is, kan je schenken via de rekening van de Jan Steyaert Stichting (BE12 8900 1462 4092) met vermelding Katako-Kombe (geen fiscaal attest).
  • Wil je graag een fiscaal attest van je donatie ontvangen? Doneer dan via rekening van Memisa Katako Kombe (BE79 8805 6167 7133, BIC: HBKABE 22) met als verplichte mededeling 910/8000/00021.

2. ‘Ils vont là où mêmes les moustiques sont sauvages’

Rik Neirynck ging al acht keer op missie naar Katako Kombe. Hij hield toen nauwgezet een dagboek bij dat hij uitgeeft onder de naam ‘Ils vont là où mêmes les moustiques sont sauvages’ of ‘Naar waar muskieten nog wild zijn’, hierbij bedoelend dat in deze zo afgelegen wereldvreemde streek alleen de natuur nog vat heeft op het alledaagse leven. Het boek is in het Nederlands geschreven.

De opbrengst gaat naar Katako-Kombe. Hoe je het boek kan bestellen, vind je via deze link.

3. Barista koffiebar

Ook dit jaar kleedt de barista koffiebar opnieuw meermaals het atrium van AZ Maria Middelares aan t.v.v. Katako-Kombe. Er wordt gezorgd voor een (h)eerlijk aanbod aan vers gebrande koffie, thee en chocomelk. Dat zorgt vast voor een extra goed gevoel tijdens deze korte pauze!