AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Dag van de spoed E17-ziekenhuisnetwerk: bijzondere inspanning voor de oudere patiënt wordt beloond met GEMS-certificaat

Voor de vijfde keer organiseren de zeven ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk (waartoe ons ziekenhuis behoort) de gemeenschappelijke opleidingsdag ‘Dag van de spoed’. Dit jaar ligt de focus op de unieke uitdagingen en behoeften van de oudere patiënt. De National Association of Emergency Medical Technicians (NAEMT), de toonaangevende internationale organisatie binnen het domein van de spoedeisende hulpverlening, reikt aan de deelnemers het GEMS-certificaat (Geriatric Education in Medical Sciences) uit als beloning voor al hun inspanningen.

Karel Decaluwé, hoofdverpleegkundige spoedopname van az groeninge in Kortrijk is een van de organisatoren: “Het centrale thema van ‘Dag van de spoed’ is dit jaar ‘De geriatrische patiënt op spoed’. Onze doelstelling? De zorgprofessionals leren hoe ze vol zelfvertrouwen betekenisvol kunnen zijn in het beoordelen en behandelen van de kwetsbare doelgroep. Zo kunnen ze bijdragen aan het verbeteren van de medische resultaten en de kwaliteit van leven voor geriatrische patiënten. Topics zijn onder meer fysiologische veranderingen bij het ouder worden, mishandeling bij ouderen, trauma’s, immobilisatie, neurologische urgenties en rampenplanning. We zijn het eerste ziekenhuisnetwerk dat de krachten bundelt om alle verpleegkundigen spoed deze opleiding te laten volgen. Ik bedank dan ook mijn collega’s hoofdverpleegkundigen van de spoeddiensten van de andere ziekenhuizen voor de efficiënte samenwerking: Joke Poelvoorde, Geert Van Iseghem, Ans Geeraert, Pascal Standaert, Philippe Fortain, Tatiana De Roover en Vincent Vanvossel.”

De ‘Dag van de spoed’ wordt verschillende malen georganiseerd: donderdag 13, vrijdag 14 of 21 oktober of woensdag 23 november 2022 in az groeninge Kortrijk.

Meer info over het E17-ziekenhuisnetwerk vind je hier.