AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

AZ Maria Middelares behaalt het Label Sportbedrijf 2022 - 2023

Voor AZ Maria Middelares staat de gezondheid van de medewerkers op de eerste plaats. Samen sporten en bewegen is daarbij een belangrijke hefboom. Het ziekenhuis heeft middelen vrijgemaakt voor de implementatie van een duurzaam welzijnsbeleid en is volop bezig met de uitrol van nieuwe initiatieven. Deze investering wordt nu door Sport Vlaanderen beloond met het Label Sportbedrijf 2022 – 2023. Daarmee is het ziekenhuis het eerste in Oost-Vlaanderen dat dit label behaalt.

Binnen het Greenteam, een ziekenhuisbrede werkgroep die zich inzet voor een meer ecologische en gezonde ziekenhuisomgeving, slaan collega’s uit verschillende diensten de handen in elkaar rond een aantal belangrijke thema’s, zoals het streven naar een gezonde leef- en verblijfsomgeving en een duurzamere mobiliteit. Doelstelling? Het verbeteren van het beweegpatroon van de collega’s in combinatie met een gezonde voeding en een beter psychosociaal welbevinden. En dat alles in een aangenaam, groen en open kader.

Een aantal mooie realisaties:

  • Aangename omgeving: de Finse piste op het terrein, het openstellen van de revalidatieruimte buiten de openingsuren voor patiënten ..
  • Ondersteuning bij beweging: de aanwezigheid van het SportMedisch Centrum in Gentbrugge waar ook werknemers kunnen langsgaan voor een sporttraject op maat, bewegingstips voor thuiswerkers, herkenbaar maken van de traphallen …
  • Mobiliteitsbeleid: fietsleasing, fietslessen en fietsvergoeding voor de werknemers; aanwezigheid van de spits testkaravaan om nieuwe vervoersmiddelen te proberen …

Algemeen directeur Christophe Mouton ontving het label met gepaste trots:

“Een gezonde geest in een gezond lichaam, het gezegde gaat al eeuwenlang mee, maar is meer dan ooit actueel. We willen ons voluit inzetten op het welzijn van onze medewerkers en hen de nodige ondersteuning bieden om optimaal te functioneren. Dit label is een mooie bekroning van onze inspanningen. Daarbij blijven we zoeken naar nieuwe manieren om onze medewerkers aan het bewegen te krijgen. Ik ben ons Greenteam, een ziekenhuisbrede werkgroep bestaande uit een hele groep van geëngageerde medewerkers, bijzonder dankbaar om hier mee de schouders onder te zetten.”