AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

De meerwaarde van familie bij crisis

donderdag, 22 februari, 2024

INFO & BRAINSTORMSESSIE

Ben je familielid of naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid? Wil je je ervaring inzetten om de geestelijke gezondheidszorg meer familiebetrokken te maken?

Ben je een hulpverlener die graag wil leren van de ervaringen van familie? Neem dan deel aan de Familie Impactsessie ‘De meerwaarde van familie bij crisis’.

Laat je inspireren door enkele praktijkvoorbeelden en denk mee na over de noden en meerwaarde van familie en andere naasten wanneer iemand met een psychische kwetsbaarheid een crisis doormaakt.

WAAR EN WANNEER

donderdag 22 februari 2024 van 19 tot 21.30 uur
AZ Maria Middelares, Meetingcenter - Klooster (zaal: kapel)
Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent

INSCHRIJVEN

Deelname is gratis na inschrijving via www.similes.be/activiteiten.

PROGRAMMA

19 uur: Onthaal met broodjes

19.30 uur: Zorgaanbod in crisissituaties, door Isabelle Vanwingene, coördinator mobiele teams Het PAKT, Netwerk Geestelijke Gezondheid Gent - Eeklo - Vlaamse Ardennen

19.45 uur: Hoe families betrekken in de zorg? Enkele voorbeelden door de medewerkers van de PAAZ van het AZ Maria Middelares

20.15 uur: Mogelijkheid tot vragen

20.25 uur: Pauze

20.30 uur: Denkoefening

21.15 uur: Conclusie

OVER FAMILIE IMPACT EN SIMILES

Familie Impact is een project van Similes vzw i.s.m. Familieplatform, Psyche en de netwerken geestelijke gezondheid, met steun van de Vlaamse en federale overheid.

Similes verenigt families en naasten van mensen met psychische problemen. Ben je vooral op zoek naar een luisterend oor of ondersteuning? Je kan bij ons terecht voor een warme babbel, informatie, lotgenotencontact en vorming. Meer info op www.similes.be.