AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Cursus loslaten na kanker: anders leren omgaan met piekeren

Erkende Coördinerende Borstkliniek - GeIntegreerd Kankercentrum Gent
donderdag, 6 oktober, 2022

Uit recent wetenschappelijke inzichten weten we dat piekeren mensen meer kwetsbaar maakt voor allerlei problemen. Het is dus zeker zinnig om te proberen anders om te gaan met piekergedachten. Ook als die gedachten een grond van waarheid bevatten, kunnen we ervoor kiezen om die gedachten ons leven minder te laten bepalen. Daarom organiseren de onco-psychologen een cursus Loslaten: “Anders leren omgaan met piekeren na kanker”. We kunnen niet altijd verhinderen dat we piekeren. We kunnen wel iets doen aan piekergewoontes en leren sneller in te grijpen in de piekerketting.

De groepscursus omvat 8 bijeenkomsten van 90 minuten. De sessies worden begeleid door onco-psychologen Sarah Hauspie en Lisa Van Loo. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12.

  • kennis omtrent piekeren.
  • de werking van het piekerend brein.
  • het piekerproces leren onderbreken door anders te doen.
  • anders leren denken, aandachtstraining en elementen van gelukspsychologie

Kostprijs (cursusmateriaal niet inbegrepen) voor 8 sessies: 75 euro

Inschrijven voor de cursus kan na een intakegesprek bij een onco-psycholoog op verwijzing van een arts of op verwijzing van een onco-psycholoog (09/246.35.76.)

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze bereid zijn om vooraf en nadien enkele korte vragenlijsten in te vullen. Inschrijven betekent ook dat men zich engageert voor de volledige reeks. De bereidheid om tussen de sessies door huiswerkopdrachten te doen is een must. De cursus maakt deel uit van wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie en inschrijven kan via 09/246.35.76. of sarah.hauspie@azmmsj.be