AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Psychiatrische afdeling (PAAZ)

Psychiatrische afdeling (PAAZ)

In de Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis (= PAAZ) in AZ Maria Middelares te Gent kunnen volwassenen met psychische problemen terecht voor een laagdrempelige behandeling binnen een open setting.

Via gesprekken, individuele activiteiten en groepsactiviteiten met de patiënt en de familie proberen we een totaalvisie te ontwikkelen op zijn/haar problematiek om tot een breder behandelingsperspectief te komen.


Wat doen we?

Onze psychiatrische afdeling diagnosticeert en behandelt diverse pathologieën zoals angst- en stemmingsstoornissen, verslavingsproblematiek (alcohol en medicatie), acute psychose, psychosomatiek, relationele en individuele crisismomenten ...

Wij bieden o.a. individuele psychotherapie en psychodiagnostiek, psycho-educatie, creatieve ergotherapie, bewegings- en relaxatietherapie, medisch psychiatrische uitwerking en biologische behandeling.

Opnames zijn eerder kort (maximum drie weken) en hoofdzakelijk bedoeld als opvang van crisismomenten en voor de uitwerking van het verdere therapeutisch beleid. Er wordt ook voorzien in poliklinische nazorg.

Wat doen we?

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Laatste nieuws

Onze troeven

  • laagdrempelige behandeling binnen een open setting
  • gespecialiseerde opvang bij crisismomenten
  • poliklinische nazorg