AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Wegname van neusamandelen bij kinderen

Symptomen en oorzaken

Symptomen en oorzaken

Voorbereiding

Voeding

Je kind mag heldere dranken zoals niet-bruisend water en heldere fruitsappen zonder pulp drinken tot twee uur vóór de ingreep. Je kind mag een lichte maaltijd zoals een boterham of toast met confituur eten tot zes uur vóór de ingreep. Flesvoeding is toegestaan tot deze tijd, maar je kind mag geen vette voeding of vlees eten.

Medicatie

Indien je kind behandeld wordt met aerosol of puffs voor de longen, geef je deze medicatie ook de ochtend van de ingreep.

Vragenlijst

Tijdens de consultatie kreeg je een omslag mee met infobrochures. Vul de vragenlijst van toepassing op je kind in. Indien je deze niet kreeg, kan je de vragenlijst nog invullen op het moment van de inschrijving.

KidsID/ISI-kaart

Meld je hiermee aan bij een van de e-kiosken in de inkomhal van het ziekenhuis. Indien je geen KidsID hebt, meld je je aan bij de infobalie. Van hieruit schuif je vervolgens door naar de inschrijvingen.

Wat als je kind onverwacht ziek is?

De operatiedatum werd in overleg vastgelegd. Als je kind ziek is op de dag van de ingreep, wordt de operatie echter best uitgesteld.

  • Is je kind ziek de dagen voor de ingreep en twijfel je of de ingreep kan doorgaan? Vraag dan advies aan je huisarts of aan je behandelend neus-, keel- en oorarts via het secretariaat 09 246 83 00.
  • Is je kind ziek geworden op de dag van de ingreep? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de opnamedienst op het nummer 09 246 96 60.

Diagnose en behandeling

Diagnose en behandeling

Behandeling

De operatie gebeurt onder een korte, volledige verdoving. Een van beide ouders mag je kind begeleiden tot in de operatiezaal. Na de ingreep kan een van beide ouders terug bij het kind op de ontwaakzaal.

Het ontslag gebeurt door de behandelend neus-, keel- en oorarts in overleg met de verantwoordelijke anesthesist.

Opvolging:

  • Lichte koorts (minder dan 38 °C) op de dag na de ingreep is normaal.
  • Neem contact op met de behandelend neus-, keel- en oorarts als je kind koorts heeft boven de 38 °C na de thuiskomst of de volgende dagen.
  • Ga bij bloeding naar spoed.
  • Blijf de eerste dagen na de ingreep uit de volle zon.
  • Maak een afspraak één week na de operatie.

Kostenraming

Kostenraming
Deze gegevens zijn op dit moment nog niet beschikbaar, gelieve contact op te nemen met facturatie@mijnziekenhuis.be om deze raming op te maken.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 16/05/2024
Verantwoordelijk auteur: Dr. Vermeiren Judith